Gėrimai

Karališkasis punšas su arbata

Atšaldytas karališkasis punšas su arbata ir vaisiu sultimis, bet be alkoholio vasara taip pat tinka vaiku šventei. Jei pageidaujama, galima įdėti šiek tiek daugiau cukraus. Ledo nereikėtų dėti į gėrimą, o juo šaldyti indą su punšu iš išorės. Kai kurie indai punšui turi papildoma stiklini indą, i kuri, pripildyta ledo gabaliukų, galima įstatyti gėrimą. Įdėti […]

Oranžadas

2 apelsinai, 1 citrina, 1 šaukštas cukraus, 3,5 stiklinės vandens. Vanduo su cukrumi užvirinamas ir atšaldomas. Į vandenį supilamos apelsinų ir citrinos sultys, sutarkuota pusės apelsino žievelė. Gėrimas supilstomas į stiklines, įdedama ledo gabalėlių.

"Campari"

1 stiklinei reikės: 2 šaukštelių grūsto ledo, 130 ml apelsinų sulčių, 70 ml kampario, skiltelės apelsino. Į aukštą 300 ml talpos stiklinę suberkite grūstą ledą. Supilkite apelsinų sultis ir galiausiai – kamparį. Sumaišykite kokteilių maišikliu. Stiklinės kraštą papuoškite apelsino skilteles, įdėkite šiaudelį. Patiekite kaip aperityvą arba kaip gaivinamąjį gėrimą.

Grogas su medumi

1 stiklinė romo, 2 šaukštai medaus, 1 gabaliukas cinamono, 1 citrinos sulčių, 2 gvazdikėliai. Viską sumaišyti didelėje stiklinėje ir įpilti šilto vandens. Atšaldyti arba patiekti karštą.

Kokteilis su vaisiais

120 g. brendžio, 100 g. vaisinių ledų, 100 g. konservuotų vaisių, sirupo nuo vaisių, ledo.

Super Mango kokteilis

(5 porcijos) 10 kardamono lazdelių 3 puodeliai mango nektaro, atšaldyto 450 g jogurto 1 šaukštas medaus 2 šaukšteliai maltų pistacijų šviežių mango ir meliono gabaliukų (nebūtina) 1. Peiliu atidarykite kardamono lazdeles. Išimkite sėklas; lazdeles išmeskite. Sėklas susmulkinkite – turėtų gautis 1/8-1/4 šaukštelio miltelių. 2. Į virtuvės kombaino indą sudėkite atšaldytą nektarą, jogurtą, medų ir kardamoną. […]

Šalta angliška kava

400 gramams vandens – 60 gramų maltos kavos Ledai Plakta grietinėlė 400 gramams vandens imama 60 gramų maltos kavos ir paruošiama kaip turkiška kava, išfiltruojama, atšaldoma ir išpilstoma į stiklines. Po to į kiekvieną porciją dedama ledų ir plaktos grietinėlės.

Kriušonas

250 g vaisių ir uogų, 0.5 stiklinės cukraus, 1 l obuolių sulčių. Vaisiai ir uogos (braškės, serbentai, plonais griežinėliais supjaustyti obuoliai ir apelsinai) sudedami į siklinį ąsotį, apibarstomi cukrumi ir uždengiama.Cukrui ištirpus, apipilama atšaldytomis obuolių arba vynuogių sultimis, išmaišoma.Galima įpilti 0.5 l gazuoto vandens.Neturint sulčių, vaisius galima užpilti šalta arbata.Kriušonas patiekiamas ąsotyje, o iš jo […]

Apelsinų balzamas

2 porcijoms reikės: 1/2 stiklinės morkų sulčių, 1/2 stiklinės apelsinų sulčių, 2 šaukštus medaus, 1 šaukšto malto imbiero, 4 gabaliukų ledo. Sultis, maltą imbierą, medų ir ledą suplakite.Įdėkite į šaldytuvą 5 minutėms.

Šokoladinis kokteilis

150 g. degtinės, 150 g. šokoladinio likerio, 150 g. saldžios grietinėlės, ledo.