Gėrimai

HENKELL'S RITZ

2 centilitrai konjako 2 centilitrai Cointreau (prancūziško likerio) 4 centilitrai apelsinų sulčių 10 centilitrai gerai atšaldyto šampano (pvz.Henkell Trocken-Henkelio sauso) Papuošimui: 1 griežinėlis neapdoroto apelsino 1 kokteilinė vyšnia 1. Visi priedai, išskyrus šampaną, kartu su keliais ledo gabaliukais gerai suplakami inde kokteiliams ruošti. Gėrimas per baro sietelį išpilamas į šampano taurę ir į ją įpilamas […]

Koktelis "Jūreivis"

120 g. starkos, 120 g. citrinos trauktinės, 60 g. mėtinio likerio, 30 g. citrinų sulčių, konservuotų vaisių, ledo.

"Burgundiškas limonadas"

1 stiklinei reikės: 1 citrinos griežinėlio ir 1/2 apelsino sulčių, 2 šaukštelių cukraus, keleto vynuogių, 3 kubelių ledo, 100 ml raudonojo vyno, 50 ml gazuoto mineralinio vandens. Sumaišykite citrinos ir apelsino sultis su cukrumi Į aukštą stiklinę įdėkite keletą vynuogių ir ledo ir užpilkite paruoštomis sultimis. Įpilkite raudonojo vyno ir mineralinio vandens. Gėrimą galima papuošti […]

Kavos kisielius

0,5 litro pieno, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai krakmolo, 2 kiaušiniai, 3 arbatiniai šaukšteliai kavos, druskos, vaisių, vanilinio cukraus. Išverdama stipri kava su pienu ir nukošiama. Skystis užvirinamas, sudedamas cukrus, vanilinis cukrus, supilamas išleistas krakmolas ir pavirinama. Nukėlus nuo ugnies, įplakami tryniai, o ataušus, įmaišomi išplakti su trupučiu druskos baltymai. Kisielius supilamas į perplautus šaltu […]

Vairuotojų gėrimas

1 l vandens 2 šaukštai medaus 1 citrinos sultys 1 apelsino sultys 0,5 stiklinės gazuoto vandens ledo Medų ištirpinti virintame vandenyje, viską išmaišyti ir supilti į butelius.

Stepių arbata

12 arbatinių šaukštelių arbatžolių, 0,5 l vandens, 2 l pieno, druskos. Arbatžoles supilamos į vandenį ir užvirinamos. Po to įpilamas pienas, truputėlį pasūdoma.Mišinys verdamas apie 10min,po to perkošiamas, arbatžolės nuspaudžiamos. Šios arbatos pagrindas – pienas. Pirmiausia dėl to, kad stepėse vandens dažnai stokojama, kartais jo ir visai nėra..

Airiška kava II

1 porcija) 1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės. Šiam variantui 2cl viskio uždegama karščiui atsparioje stiklinėje ir tuoj pat užgesinama stipria kava. Įdedami 2 šaukšte­liai rudojo cukraus. Viskas sumaišoma. Ant viršaus uždedama šaltos saldžios grietinėlės.

Kokteiliai: "Kavos", "Citronas", "Troškulys"

Kavos: 250g kavos,50g konjako, 60g likerio,1,5 šaukšto cukraus, 1,5 šaukšto citrinos sulčių ledo. Citronas: 20g degtinės,10g romo, 40g citrinų likerio,šaukštelis citrinos sulčių, citrinos žievelė. Troškulys 10g degtinės,10g konjako, 10g vyšnių užpiltinės, 20g baltojo vermuto,šaukštelis apelsinų likerio, šaukštelis citrinos sulčių.

Kisielius su kakava

2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos miltelių, 1 šaukštas kvietinių miltų, 0,5 litro pieno. Cukrus, kakava ir miltai sumaišomi, supilamas pienas ir plakant pavirinama, kol sutištėja. Karštas kisielius supilstomas į aukštus bokalus ir ataušinamas. Paduodant papuošiamas plakta grietinėle..

Uogų gėrimas

150 g uogų (žemuogių, braškių, aviečių, serbentų), 2.5 stiklinės virinto vandens, medaus ar cukraus, spalvoto ledo gabaliukų. Trintos uogos užpilamos virintu vandeniu ir palaikius 20-25 min. nukošiamos.Skystis paskaninamas medumi ar cukrumi.Į kiekvieną taurę ar stiklinę įdedama po kelias pasiliktas uogas ir spalvoto ledo gabaliukų.