Gėrimai

Indiška arbata su prieskoniais

Arbata su prieskoniais yra pagristai laikoma Indijos nacionaliniu patiekalu. 3/4 I vandens, 6 arbat. š. juodosios arbatos, 1 žiupsnelis malto kardamono, 1/4 arbat. š. anyžių, 3 gvazdikėliai, 1/4 lazdelės cinamono Užvirinti vandenį, užplikyti arbata ir suberti prieskonius. Palaukti 4-5 minutes, kol pritrauks ir perkošti. Pagal indiška paprotį ši arbata geriama su cukrumi ir pienu. Ja […]

Indiška arbata su pienu

Puodeliui gėrimo: 1,5 šaukštelio indiškos arbatos puodelis verdančio pieno. Arbatžoles užpilamos verdančiu pienu ir laikoma 5 min. Po to patiekiama be jokių priedų.

Vaisių kriušonas

Ananasas (500g ), 2 apelsinai (200g ), mangas (250g ), butelis sauso balto vyno (0,75l ), butelis sauso šampano (0,75l ), butelis toniko (0,33l ), 5 šaukštai vyšnių trauktinės, 3 šaukštai cukraus pudros, mėtų lapelių, nedidelė vynuogių kekė. Ananasą nulupti, išpjauti kietą šerdį ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Apelsinus nulupti, supjaustyti griežinėliais, o šiuos – nedideliais […]

Kriušonas "Muskatas"

(1 litrui) 2 apelsinai, 250 g. miltinio cukraus, 100 g. brendžio, 0,5 litro muskatinio vyno, 0,5 litro balto vyno. Plonais griežinėliais supjaustyti apelsinai sudedami į stiklinį asotį, apibarstomi cukrumi, užpilami brendžiu ir vynu, ir uždengus asotis pastatomas į šaldytuvą, kol ištirpsta cukrus. Paduodant išmaišoma.

Pasirinkto vaisiaus kokteilis

(4 porcijos) 2 puodeliai atšaldyto braškių gėrimo 2 puodeliai šviežių arba šaldytų braškių (Braškės ir žemuogės) 230 g jogurto 2-4 šaukštai cukraus arba medaus 0,5 šaukštelio vanilės 1. Virtuvinio kombaino inde sumaišykite braškių gėrimą, braškes, jogurtą, cukrų ir vanilę. Uždenkite ir maišykite iki beveik vientisos masės (turi likti matomi nedideli braškių gabaliukai). 2. Paskirstykite į […]

Jogurto-uogų kokteilis

(4 porcijos) 450 g jogurto be priedų 2 nedideli prinokę bananai 1 puodelis supjaustytų šviežių arba šaldytų braškių (Braškės ir žemuogės) 1 puodelis uogų(aviečių, mėlynių, gervuogių) Virtuvinio kombaino inde sumaišykite jogurtą, bananus ir uogas; uždenkite ir plakite iki vientisos masės.

Vyšnių ir pieno kokteilis

100g pieno 100g grietininių ledų 25g vyšnių sirupo 25g vyšnių likerio 1 bananas Bananą supjaustyti gabaliukais. Viskas supilama į plakiklį ir labai gerai suplakama. Jokiu būdu nepadauginti likerio, nes didesnis kiekis gali sutraukti pieną.

Arbatos kokteilis (fizz)

1/4 l stiprios atšaldytos arbatos, 2 valg. š. citrinos sulciu, 1 arbat. š. Maraschino, 1 arbat. š. cukraus, ledo gabaliukų. Paruošti stiprią arbatą, atšaldyti ir gerai sumaišyti su likusiais ingredientais. Ledo gabaliukus sudėti į taures ir įpilti kokteilio. Kas yra fizz? ,,Pas mus jis be jokiu abejonių yra neginčijamas kokteilių karalius, troškulio malšintojas, kuris nežalingas, […]

Kokteilis su braškėmis

3 šaukštai šviežių braškiųuogienės su cukrumi, 150 g pieno, 2 šaukštai grietininių ledų, 1 šaukštas plaktos grietinėlės, 1 braškė. Braškių uogienę, pieną ir ledus išplakame mikseriu (2-3 min.).Kokteilį supilame į taurę, ant viršaus konditeriniu švirkštu užspaudžiame plaktą grietinėlę, o ant taurės krašto uždedame braškę.geriame pro šiaudelį.

Karamelinis kisielius

3 šaukštai cukraus, 0,5 litro pieno, 2 pilni šaukštai krakmolo. Puode paskrudinami 2 šaukštai cukraus, užpilama 1,5 stiklinės pieno ir pavirinama, kol cukrus ištirpsta. Supilama piene išleistas krakmolas ir cukrus, maišant užvirinama ir supilstoma į vandeniu perplautas formeles. Sustingęs kisielius išverčiamas į lėkštę ir papuošiamas uogomis.