Gėrimai

Kavos punšas

2 stiklinės juodos stiprios kavos, 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus, 0,5 stiklinės romo, 0,5 stiklinės brendžio, ledo. Kavoje ištirpiname cukrų. Į atšaldytą gėrimą supilame romą ir brendį. Į stiklinėles įdedama ledo, užpilama punšu, geriama per šiaudelį.

Kvapnioji arbata

2-3 l vandens, 1 šaukštas mėtų, 0.5 šaukšto ramunėlių, 1.5 šaukšto citrininių melisų, cukraus arba medaus. Šiai arbatai augalai gali būti žali arba džiovinti.Visos vaistažolės užplikomos verdančiu vandeniu.Uždengiama ir palaikoma 3-5 min.Arbata perkošiama ir supilstoma į pašildytus puodelius ar specialias stiklines.Pasaldinama cukrumi ar medumi.Prie šios ir kitų arbatų tinka griežinėlis citrinos.

Vaisių kokteilis

(2 porcijos) 0,5 puodelio mėlynių, vyšnių arba persikų 1 puodelis vanilinių ledų Virtuviniame kombaine sumaišykite pasirinktas uogas ir ledus. Papuoškite paliktomis keliomis sveikomis uogomis.

Arbatos punšas

125 g. gabalinio cukraus, 1 citrina, 0,5 stiklinės vyno, 0,5 litro stiprios arbatos. Sudaužytas cukrus užpilamas citrinos sultimis ir uždengus pastatomas šaltoje vietoje, kol cukrus ištirpsta. Cukrui ištirpus, užpilama karšta arbata, gerai išmaišoma ir atvėsinama. Šaltas punšas sumaišomas su vynu ir išpilstomas į aukštas stiklines.

Kmynų gira

5 l vandens 120 g kmynų 1 kg cukraus 30 g mielių 0,5 stiklinės citrinos sulčių Kmynus užpilti verdančiu vandeniu ir laikyti 30 min. Perkošti, ataušinti, sudėti cukrų, mieles, citrinos sultis ir rauginti 12 val. Nukošus supilti į butelius.

Bananinė kava (šalta)

2 asmenims: 1 prinokęs bananas; 2 puod. šaltos stiprios kavos; 3 valgomieji šaukštai smulkaus cukraus; puodelis vanilinių ledų. Bananas supjaustomas griežinėliais ir suplakamas mikseryje kartu su šalta kava ir cukrumi. Kai masė pasidaro vienalytė, įdedama ledų ir toliau (iš lėto) plakama. Kai masė vėl pasidaro vienalytė, ji išpilstoma į stiklines.

Kokteilis su avižų dribsniais

4 porcijoms reikės: 3-4 valg. šaukštų avižų dribsnių, 2 bananų, 1 ekologiškos citrinos „Pradas” sulčių, 150g pieno, 50g kokosų pieno miltelių „Blue Dragon”, 250 ml šilto vandens, 2 valg. šaukštų palmių cukraus „Blue Dragon”, vanilės. Pieną pakaitinkite ir užpilkite avižų dribsnius. Palaukite, kol išbrinks ir atvės. Kokosų pieno miltelius užpilkite šiltu virintu vandeniu. Bananus nulupkite, […]

Spanguolių balzamas

2 porcijoms reikės: 1 stiklinės vandens, 6 griežinėlių šviežio imbiero, 1/2 stiklinės spanguolių sulčių, 1/2 stiklinės apelsinų sulčių, 2 šaukštus medaus. Imbierą užvirkite vandenyje ir palikite 10 min. pastovėti.Perkoškite, supilkite sultis ir sudėkite medų.Viską sumaišykite.

Atogrąžų putėsiai su mango vaisiumi

2 porcijoms reikės: 1 mango vaisiaus,nulupto ir supjaustyto, 1 obuolio,nulupto ir supjaustyto, 1/2 stiklinės lieso pieno, 1/4 stiklinės kokoso pieno, 3 šaukštų medaus, 1 šaukšto malto imbiero, 8 gabaliukų ledo. Sumaišykite pieną su kokoso pieneliu.Sudėkite vaisius, sumaltą imbierą ir ledo gabaliukus.Suplakite.

Apelsinų pienas

1 stiklinė pieno, 1 apelsino sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto šokolado, cukraus sirupo.