Padažai

Sūrio padažas

Tiršto kiaušinių padažo, 2 kiaušiniai, 50 g. džiovinto sūrio, truputis maltų raudonųjų pipirų. Tarkuotą sūrį išplakti su kiaušiniais ir sumaišyti su praaušintu kiaušinių padažu. Jei padažas patiekiamas kaip garnyras, tai jį, sudėjus kiaušinius, reikia kaitinti iki virimo, o jeigu juo užpilama mėsa,kepama orkaitėje – iš anksto kaitinti nereikia. Padažas tinka prie paukštienos valgių, bei valgių […]

Pomidorų padažas su grietine

4 šaukštai pomidorų tyrės 6 šaukštai grietinės 3 šaukštai aliejaus 1 šaukštas 9 proc. acto (nebūtinai) druskos cukraus Viską sumaišyti ir pakaitinti.

Riešutų padažas

20 g sviesto 1 šaukštas miltų 1 šaukštas maltų riešutų 0,5 l sultinio druskos Miltus pakepinti svieste, praskiesti sultiniu, pasūdyti, sudėti riešutus ir truputį pakaitinti.

Grietinės padažas su garsyčiomis

1 stiklinė grietinės, 2 valgomieji šaukštai aliejaus, 1 valgomasis šaukštas garstyčių, druskos, acto, cukraus. Garstyčias su aliejumi išsukti ir, po truputį pilant, sudėti grietinę.Tada pridėti pagal skonį druskos, acto, cukraus. Padažą vartoti silkėms, virtiems kiaušiniams ir salotoms sutaisyti.

Majonezas

Reikės: 100 gr. kiaušinio trynio (5 kiaušinių tryniai) 100 gr. dijon garstyčiu (arba kitokių, pagal skonį, jei garstyčios labai stiprios jų reikia mažiau.) 8 gr. druskos, tai apytiksliai 4 geri žiūpsniai.(arba pagal skonį, aš mėgstu sūriai:)) 30 gr. balto vyno acto, arba pakeisti citrinos sultimis. 600 ml. augalinio aliejaus Eiga: Sumaišykite viską, išskyrus aliejų. Aliejų […]

Grietinės padažas su krienais

0.5 – 1 stiklinė rūgščios grietinės, 0.5 – 1 stiklinės sutarkuotų krienų, 5 kvepiantieji pipirai, 1 lauro lapelis, cukraus, druskos, acto pagal skonį. Vandenį 10 min pavirinti su lauro lapeliu, pipirais, tada pridėti acto, druskos ir cukraus pagal skonį, dar kartą užvirinti, perkošti ir karštu marinatu užpilti sutarkuotus krienus.Kai krienai išbrinks, marinatą nukošti ir krienus […]

Padažas totoriškam steikui

Reikės: 500 gr. majonezo 50 gr. kečiupo žiupsnio maltų baltų pipirų 10 gr. worcester padažo Biški tabasco 10 gr. garstyčių Pagal skonį smulkiai kapotų raugintų agurkėlių, kaparėlių ir svogūno. Eiga: Viską sumaišyti Pastabos: Laikyti saldytuve iki 5 dienų. !!!!Nerekomenduotinas nėščiom moterims ir mažiems vaikams!!!!! ( jei naudosit naminį majonezą)

Padažas – mišrainė

1 virtas kiaušinis 1-2 marinuoti agurkai 1 pomidoras (Pomidorai) petražolė, nelabai smulkiai supjaustyta 1 svogūnas, susmulkintas svogūno laiškai pipirų cukraus acto aliejaus druskos Visus produktus susmulkinti ir gerai išmaišyti.

Saldžarūgštis varškės padažas

100 g. varškės, 0,5 stiklinės raudonojo vyno arba sulčių, 0,5 stiklinės tarkuotų obuolių arba obuolių košės, (obuolių sulčių), cukraus, druskos, garstyčių arba krienų, 2 šaukštai aliejaus arba grietinėlės, anyžių arba cinamono, citrinos sulčių. Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti likusius produktus, prieskonius ir viską gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos, laukinių […]

Padažas "Barbecue"

Šis padažas tinka su šašlykais, dešrelėmis, kumpiu ir kepsniais, taip pat jį galima vartoti kaip marinatą žaliai mėsai. 1 svogūnas 3-4 šaukštai aliejaus 4-5 šaukštai ketčupo 1 citrinos sultys 1 šaukštas cukraus 2 šaukštai Vorčesterio padažo 1 šaukštas garstyčių druskos pipirų 1 smulkiai supjaustytas svogūnas užpilamas 3-4 šaukštais aliejaus, 4-5 šaukštais pomidorų ketčupo, vienos citrinos […]