Padažai

Pagrindinis baltasis padažas

2 šaukštai margarino arba sviesto, 2 šaukštai miltų, 0,5 litro skysčio, 2 šaukštai grietinėlės arba grietinės, druskos, (1 šaukštelis sviesto). Margariną arba sviestą ištirpinti, tada jame pakepinti miltus, kol pagels, maišant supilti skystį, keletą minučių pavirti ir pasūdyti. Nukėlus nuo ugnies, pridėti grietinėlės ar sviesto (daugiau padažo nebevirinti). Baltą padažą patiekti prie virtos mėsos ar […]

Pomidorų padažas III

1 stiklinė sultinio 40 g sviesto 1 šaukštas miltų 1 svogūnas 1 morka 1 petražolė 2 šaukštai pomidorų tyrės druskos cukraus Prieskonines daržoves susmulkinti, pakepinti svieste, sudėti miltus, pakaitinti, atskiesti sultiniu, pavirinti 20-30 min., perkošti, sudėti druską, cukrų.

Majonezas

Reikės: 100 gr. kiaušinio trynių (5 kiaušinių tryniai) 100 gr. Dijon garstyčių (arba kitokių pagal skonį) 8 gr. druskos, tai apytiksliai 4 geri žiupsniai(arba pagal skonį, aš mėgstu sūriai 🙂 ) 30 gr. balto vyno acto, arba pakeisti citrinos sultimis 600 ml. augalinio aliejaus Eiga: Sumaišyti viską, išskyrus aliejų. Aliejų pilti po truputį, plona srovele, […]

Grybų padažas su agurkais ir pomidorais

300 – 400 g. virtų grybų, 1 svogūnas, 1 – 2 pomidorai, 1 nedidelis raugintas agurkas, 1 stiklinė grietinės arba 0,5 stiklinės grietinės ir 0,5 stiklinės majonezo, druskos, cukraus, pipirų, 1 kietai virtas kiaušinis, svogūnų laiškų ir petražolių lapelių. Grybus supjaustyti griežinėliais arba mažais kubeliais, pridėti kapoto svogūno, pomidoro skiltelių, agurko griežinėlių, susmulkinto kiaušinio. Viską […]

Padažas su krapais

pagrindinio balto padažo, 1 šaukštas smulkiai supjaustytų krapų, 1 šaukštas citrinos sulčių ar balto vyno, 2 šaukšteliai kondensuoto pieno ar truputis cukraus. Į pagrindinį baltą padažą sudėti prieskonius ir išmaišyti. Padažas tinka prie virtos veršienos, vištienos ar triušienos.