Straipsniai

Tradicinį kiaulienos šašlyką keičia jautiena – grilio sezonui prasidėjus nustebinkite artimuosius paprastu receptu

Tradicinį kiaulienos šašlyką keičia jautiena – grilio sezonui prasidėjus nustebinkite artimuosius paprastu receptu

Daugeliui žmonių grilio sezonas – ne tik šiltų orų pramoga, bet ir galimybė eksperimentuoti virtuvėje, ieškant naujų skonių. Nors tradiciškai ant grotelių dažniausiai keliauja kiauliena ar vištiena, vis daugiau žmonių ieško alternatyvų – išbando kitokias mėsos rūšis, pavyzdžiui, jautieną. Neretai jautiena vis dar laikoma sudėtingai paruošiama mėsa, tačiau tinkamai ją pasirinkus ir kepant laikantis kelių […]

Apniukusią dieną praskaidrins naminis padažas makaronams – vienas slaptas ingredientas pavers jį neprilygstamu

Apniukusią dieną praskaidrins naminis padažas makaronams – vienas slaptas ingredientas pavers jį neprilygstamu

Kai už lango – permainingas oras, norisi pasigardžiuoti kuo nors jaukiu ir džiuginančiu ne tik skrandį, bet ir sielą. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė siūlo idėją – ypač gardaus pomidorų padažo receptą, kurį namuose pasigaminti nei sudėtinga, nei brangu. Mintimis persikelsite į saulėtą Italiją ir jaukią, šeimynos klegesio pilną itališką virtuvę. Ne atsitiktinai net ir […]

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

Kepti ledai, ledų „tiramisu“, o gal braškinis kokteilis? Pigūs ir lengvi receptai su ledais, kuriuos kartosite visą vasarą

Pirmosios vasaros dienos – jau visai ant nosies, ir jos daugelis neįsivaizduoja be ledų. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad ledų populiarumas kasmet tik auga – todėl šis sezonas įsibėgėja su nuolaidomis ir praplėstu asortimentu. Tai puikus skanėstas ir atgaiva, tačiau ne tik – ledus visai paprastai ir nebrangiai galima paversti ir […]

Įmeskit vynuogių į šaldiklį – padėkosit sau vėliau: netikėti ir skanūs vynuogių panaudojimo būdai

Įmeskit vynuogių į šaldiklį – padėkosit sau vėliau: netikėti ir skanūs vynuogių panaudojimo būdai

Šviežių, gaiviai saldžių vynuogių kekė dubenyje ant virtuvės stalo – kasdienis vaizdas daugelyje namų. Galima manyti, kad apie jas žinome viską – vynuogės lydi žmoniją tūkstančius metų. Jos be galo mėgstamos ir Lietuvoje, be jų lietuviai neįsivaizduoja vaišių stalo ar pikniko, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tačiau kartais pravartu praplėsti savo kulinarinį […]

Tokio deserto dar nematėte – „Iki“ konditeriai iškepė „šaltibarščių“ tortą

Tokio deserto dar nematėte – „Iki“ konditeriai iškepė „šaltibarščių“ tortą

Jau nuo pirmadienio ryto vienoje Vilniaus „Iki“ parduotuvių pirkėjus stebina naujiena – ypatingas šaltibarščių išvaizdos tortas. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, tai – tinklo konditerių staigmena prasidėjus šaltibarščių savaitei. Eksperimentus mėgstanti konditerių komanda taip pasveikino artėjantį Vilniaus šaltibarščių festivalį. „Jau tapę tradicija, kad mūsų konditeriai su Thierry Lauvray priešakyje stebina įvairiomis progomis ir pamėgtiems […]

Propolis – natūralus antibiotikas iš bičių: kaip veikia organizmą?

Propolis – natūralus antibiotikas iš bičių: kaip veikia organizmą?

 Propolis, dažnai vadinamas bičių pikiu, yra natūrali medžiaga, kurią bitės gamina iš augalų dervų, maišydamos jas su savo fermentais ir vašku. Šis natūralus antibiotikas gali padėti kovoti su infekcijomis, sustiprinti imuninę sistemą, numalšinti uždegimus ir skatinti gijimą. Nors senovės civilizacijos – nuo Egipto iki Graikijos – jau prieš tūkstančius metų naudojo propolį medicininiais tikslais, šiuolaikinė […]

Savam kieme – lyg restorane: 3 nebrangios, bet gurmaniškos idėjos, ką paruošti su tiesiog burnoje tirpstančia antiena

Savam kieme – lyg restorane: 3 nebrangios, bet gurmaniškos idėjos, ką paruošti su tiesiog burnoje tirpstančia antiena

Kuo įvairiau – tuo ne tik skaniau, bet ir sveikiau. Šią seną tiesą pravartu prisiminti įsibėgėjant grilio sezonui. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė pasakoja, kad ant žarijų gardžiai iškepti galima ne tik kiaulienos šašlykus, vištienos iešmelius ar įvairiausias daržoves, bet ir tobulai sultingą antieną. Bus prabangu, bet nebrangu ir universalu – antieną bus galima dėti […]

Greitai, pigiai ir saulėtai vakarienei – 2 šiltų kraštų grilio receptai su kiaulienos nugarine

Greitai, pigiai ir saulėtai vakarienei – 2 šiltų kraštų grilio receptai su kiaulienos nugarine

Kelioms dienoms sugrįžusi saulė ir šiluma reiškia viena – daugelis vakarienę ruoš kepsninėje. Vis daugiau žmonių, rūpindamiesi subalansuota mityba, ant grilio kepa vištieną, žuvį, jūros gėrybes, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tačiau kiaulienos niekas nenurungia, o ir kiauliena kiaulienai nelygi. Pavyzdžiui, nugarinė turi mažai riebalų, ją galima greitai paruošti net ir ant […]

Lietuviai „Iki“ atskleidė savo slaptus šaltibarščių kozirius – nuo mėtų iki pomidorų sulčių: išrinkite skaniausią receptą

Lietuviai „Iki“ atskleidė savo slaptus šaltibarščių kozirius – nuo mėtų iki pomidorų sulčių: išrinkite skaniausią receptą

Esame šaltibarščių tauta, todėl kiekvienas žinome, kaip šią ryškią, gaivią sriubą pagaminti pačią skaniausią. Jie neatsiejama Lietuvos kulinarinio paveldo dalis, tačiau vieno recepto šiai legendinei rožinei sriubai nėra – tą įrodė plūstantys receptai į skaitmeninę knygą „ŠaltibartIKI enciklopedija“. Kulinarinės diskusijos pasiekė kulminaciją – „Iki“ oficialiai paskelbė visuotinio balsavimo pradžią ir kviečia išrinkti skaniausius šaltibarščių receptus.  […]

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

Silkė šaltibarščiuose? Aštrumo suteikiantys krienai, arba vietoj jų – truputis vasabio? O gal šliūkštelti mineralinio vandens? Kad šaltibarščiai nusibostų – nėra šansų, nes kartais vos vienas priedas gali šiai legendinei sriubai suteikti naujų skonių. Balandį atlikta lojalių „Iki“ pirkėjų apklausa atskleidė ne tik tai, koks kefyras ir kokie burokėliai juos gaminant yra populiariausi, bet ir […]