Salotos

Mišrainė su kumpiu

400 g kumpio agurkas 250 g makaronų majonezo kečupo Kumpį supjaustome mažais kubeliais, agurką sutarkuojame stambia tarka. Makaronus išverdame ir pakišame po šaltu vandieniu, gerainusausiname. Viską sudedame į dubenį ir gerai išmaišome su majonezu ir kečupu. Kad būtu skaniau, įdedame daugiau kumpio ir užpilame daugiau kečupo.

Salotos su paprika

400 g kalafiorų, 100 g pupelių, 3 morkos, svogūnas, raudonoji ir žaliosios paprikos, druskos, pipirų. Padažui: 1/2 poro, petražolių, šaukštas pomidorų padažo, šaukštas majonezo, 2 šaukštai garstyčių, šaukštelis džiovintos paprikos miltelių, šaukštelis „Vegetos” prieskonių, šaukštelis citrinos sulčių. Kalafioro žiedynus išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirti per naktį vandenyje mirkytas pupeles. Morkas sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti plonomis […]

Vištienos salotos

Vištienos filė -200gr. Pomidorai -2(vidutiniai) Agurkai – 100gr. Ananasai (konservuoti )-100gr. Kukurūzai (konservuoti)-100gr. Majonezas Prieskoniai (druska,pipirai-pagal skonį) Vištos filė, pomidorai,agurkai,ananasai supjaustomi kūbeliais ir viskas sumaišoma su majonezu. SKANAUS.

Amerikietiški sumuštiniai su ėriena

4 porcijoms reikės: 4 bandelių su sezamu,ryšelio šviežių mėtų arba 2 šaukštų džiovintų, šaukšto maltų migdolų, šaukštelio citrinos sulčių, 2 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų, po vieną raudoną ir geltoną papriką, svogūno, 2 skiltelių česnako, 400g maltos ėrienos arba vištienos, 2 šaukštų razinų, kiaušinio, šaukšto natūralaus jogurto, 2 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, šaukšto aliejaus,šaukštelio kmynų, pusės šaukštelio […]

Saldžioji mišrainė

2 morkos, burokėlis, obuolys, 2 šaukštai razinų, 1/2 citrinos sulčių, šaukštas natūralaus medaus, stiklinė vandens Nuskustas morkas ir burokėlį stambiai sutarkuoti. Obuolį aplupti ir supjaustyti kuo mažesniais kubeliais. Razinas nuplauti, užpilti vandeniu ir užvirinti, tuomet supilti citrinos sultis ir šiame skystyje atvėsinti. Paskui razinas išgriebti, truputį apdžiovinti ir sumaišyti su morkomis, burokėliais ir obuoliu. Medų […]

Svogūnų laiškų ir morkų salotos

2 saujos svogūnų laiškų, 2 morkos, 1 stiklinė grietinės, truputis druskos. Svogūnų laiškus nuplauti ir, nuvatvinus vandenį, smulkiai supjaustyti. Morkas nuskusti, nuplauti ir supjaustyti žvaigždutėmis. Svogūnus sudėti į salotinę, užpilti grietine, užbarstyti druskos, o ant viršaus sudėti morkų žvaigždutes, nesumaišyti. Valgoma pavakariams su juoda duona arba su karštomis su lupenomis išvirtomis bulvėmis. Šios salotos tinka […]

Cukinijų ir gervuogių salotos

1 labai jauna cukinija, 0,5 stiklinės gervuogių, 10-12 lazdynų riešutų, 1 petražolių šakelė. Padažui: 2 šaukštai plaktos grietinėlės, 2 šaukštai majonezo, 2 šaukštai gervuogių uogienės arba sirupo. Cukiniją nulupame, sutarkuojame plonais šiaudeliais, sumaišome su gervuogėmis, užbertame riešutų, papuošiame petražolių šakele. Patiekiame su paruoštu padažu

Grilyje kepti lašišos kepsneliai

4 porcijos 1 šakelė šviežių čiobrelių, 1 citrinos sultys, 6 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, 4 gabaliukai šviežios lašišos (po 200 g), druskos ir pipirų pagal skonį, 1 citrina, žiupsnelis stambiai maltų pipirų. Paruošimas: 1. Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal […]

Raudonųjų pupelių mišrainė

500 g raudonųjų pupelių svogūnas 125 g rūkytos šoninės 4 šaukštai aliejaus druskos cukraus pipirų 2 – 3 salotų lapai Pupeles keliolikai valandų užpilame šaltų virintu vandieniu ir tame pačiame vandienyje išverdame. Minkštas pasūdome, paskui nusunkame. Svogūną supjaustome skritinėliais. Lėkštę išklojame salotų lapais, suberiame pupeles, sudedame supjaustytą ir paspirgintą šoninę bei svogūnus, pabarstome druska, cukrumi, […]

Indiškos ryžių salotos

Jums reikės: 250g ryžių, 1 šaukšto augalinio aliejaus, 2 šaukštelių kmynų, 2 lazdelių cinamono, 1 šaukštelio ciberžolės, 2 šaukštelių kardamono sėklų, 2 supjaustytų salierų stiebelių, 1 susmulkintos raudonosios paprikos, 75g paskrudintų migdolų drožlių. Išvirkite ryžius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputį pakepinkite kmynus, cinamoną, ciberžolę ir kardamoną. Nukoškite ryžius ir perpilkite šaltu vandeniu. Gerai nukoškite ir […]