Salotos

Daržovių salotos su veršiena

300 g virtos veršienos, 60 g konservuotų pievagrybių, saldžioji raudonoji paprika, 3 marinuoti agurkai, 150 g konservuotų kukurūzų, 6 maži vynuoginiai pomidorai. Padažui Po šaukštelį cukraus, druskos, acto ir garstyčių, 100 g aliejaus. Veršieną, papriką, agurkus supjaustykite kubeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, suberkite pievagrybius. Sumaišykite cukrų, druską, actą ir garstyčias ir į šią masę nuolat maišydami […]

Mišrainė su silke

2 silkės, 5 svogūnai, 100g riešutų, razinų, aliejaus. Silkes nulupti, nuplauti, išimti kaulus ir supjaustyti gabaliukais. Razinas nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir išbrinkinti. Svogūnus nulupti, supjaustyti griežinėliais, apkepinti su aliejumi ir atvėsinti. Tada sudėti razinas, kapotus riešutus, silkę ir viską išmaišyti.

Ananasų ir porų salotos

3-4 porai 4 kietai virti kiaušiniai mažoji dėžutė marinuotų ananasų Porų žaliąją dalį (lapus) nupjauname, o baltąją dalį pjaustome plonais griežinėliais. Supjaustome kiaušinius ir ananasus kvadratėliais. Sumaišome ir uždedame majonezo Patiekiamos prie antrųjų patiekalų.

“Pavasario” mišrainė

3 kiaušiniai 200 g konservuotų kukurūzų, 2 agurkai, 5-6 svogūnų laiškai, 2 šaukštai majonezo, petražolių. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Agurkus supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus ir petražoles susmulkinkite. Viską sumaišykite, sudėkite į salotinę ir užpilkite majonezu.

Avokadų mišrainė

1 avokada 300 g brinzos 1 kiaušinis 1 obuolys majonezo žalumynų druskos Avokadą aplupti ir supjaustyti kubeliais, brinzą ir obuolį taip pat supjaustyti kubeliais.Kiaušinį kietai išvirti ir labai smulkiai supjaustyti. Susmulkinti žalumynus, viską sudėti į vieną indą, pasūdyti, įdėti majonezo ir viską išmaišyti.

morkų salotos su datulėmis

3-4 morkos, 50 g džiovintų datulių be kauliukų, keletas salotų lapų, 1 šaukštelis medaus, citrinos sulčių, 1 šaukštas aliejaus, žiupsnelis maltos kalendros, druskos, prieskonių Nuplautas ir nuskustas morkas stambiai sutarkuoti. Datules supjaustyti siauromis juostelėmis. Citrinos sultis išspausti, sumaišyti su medumi, prieskoniais, aliejumi, užpilti ant morkų ir datulių, išmaišyti. Salotas sudėti į salotų lapais išklotą lėkštę. […]

Grybų salotos su kumpiu

200 g. sūdytų, marinuotų ar virtų grybų, 100 g. kumpio, 5 – 6 virtos bulvės, 1 – 2 švieži arba rauginti agurkai, 1 – 2 pomidorai, 1 svogūnas arba 50 g. svogūnų laiškų, 1 – 1,5 stiklinės grietinės, acto arba citrinos sulčių, druskos, cukraus, garstyčių, pipirų, laiškinio česnako, krapų arba petražolių lapelių, (1 kietai virtas […]

Granatų salotos

Desertui galima patiekti skanias granatų ir griežinėliais pjaustytų bananų salotas, pagardintas šaukstu apelsinų likerio ir šaukštu citrinų sulčių. Viską gerai išmaišyti ir atšaldyti. Šis desertas puikiai tinka prie saldaus omleto su ryžiais. (Omletui reikia kruopščiai sumaišyti 90 g virtų ryžių, žiupsnelį druskos, šiek tiek vanilės, 1/8 l pieno ir 50 g miltų, palikti pastovėti 15 […]

Solotos su avokadais

4 porcijoms reikės: 4 didelių pomidorų 2 avokadų 2 šaukštų citrinų sulčių 3 svoguniukų 2 šaukštų aliejaus 4 šaukštų saldaus raudonojo vyno 2 šaukštų vyno acto druskos, stambiai maltų pipirų Avokadą nulupkite, perpjaukyte per puse, išimkite kauliuką, minkštimą supjaustykite griežinėliais ir pašlaikstykite citrinų sultimis. Pomidorus supjaustikite griežinėliais, svogūnus – smulkiai ir šiuos pakepinkite aliejuje. Supilkyte […]

Obuolių salotos "siurprizas"

2 obuoliai, 2-3 pomidorai, 2 kiaušiniai, 4 bananai, truputis paprikos, citrinos sulčių, druskos, cukraus, 2-3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio. Kietai virtus kiaušinius, pomidorus, nuluptus obuolius, bananus supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir sumaišyti su nurodytais prieskoniais. Dėti į salotinę ir pabarstyti sūriu.