Grybų salotos su kumpiu


200 g. sūdytų,
marinuotų ar virtų grybų,
100 g. kumpio,
5 – 6 virtos bulvės,
1 – 2 švieži arba rauginti agurkai,
1 – 2 pomidorai,
1 svogūnas arba 50 g. svogūnų laiškų,
1 – 1,5 stiklinės grietinės,
acto arba citrinos sulčių,
druskos,
cukraus,
garstyčių,
pipirų,
laiškinio česnako,
krapų arba petražolių lapelių,
(1 kietai virtas kiaušinis),
50 g. salotų lapelių.

Produktus supjaustyti gražiais gabalėliais. Grietinę išplakti su prieskoniais ir sumaišyti (šiek tiek grietinės palikti) su produktais. Salotas sudėti į salotinę ir užpilti grietine. Papuošti pomidorų griežinėliais ir žalumynais. Į salotas galima įdėti kiaušinio skiltelių. Šios salotos gražiausiai atrodo sudėtos krūvelėmis ant salotų lapų.