Obuolių tortas su kakava


0,5 kg obuolių, 75g cukraus,
3 šaukšteliai kakavos miltelių,
250g sviesto, pakelis sausainių,
2 kiaušiniai.

Kiaušinius, cukrų ir kakavos miltelius išplakti iki purumo, toliau plakant po truputį pilti ištirpytą, bet nekarštą sviestą. Pailgą kekso forma iškloti pergamentiniu popieriumi, pilti paruoštos masės sluoksnį, dėti sausainių sluoksnį, ant jų sluoksnį paruoštų obuolių. (Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir palaikyti karštame pasaldintame vandenyje porą min. Išėmus nusausinti.) Ant obuolių vėl pilti sluoksnį kakavos masės. Dar kartą sluoksniuoti iš pradžių. Viršutinis sluoksnis turi būti masės. Pastatyti šaltai iki sekančios dienos.