Sausainiai ir saldainiai

Trapūs žagarėliai

Kiaušiniai, tryniai, 6 vienetai Cukrus, 1 šaukštas Kvietiniai miltai, 2 stiklinės Soda, 0.5 šaukštelio Aliejus, virimui Atskiriame trynius nuo baltymų. Reikės trynių. Juos išsukam su cukrum. Sodą sumaišom su miltais. Beriam į trynius ir minkom tešlą. Gerai išminkom ir iškočiojam. Supjaustom žagarėlius. Verdam aliejuje. Skanaus!

Kondensuoto pieno saldainiai

600 g. grietinėlės 1 indelis kondensuoto pieno 1 pakelis vanilinio cukraus 6 šaukšt. želatinos 1 stikl. kokosų drožlių. Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami, supilame kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir ištirpintą želatiną. Masę tolygiai paskirstome dviejose tortinėse formose arba didesnėje skardoje. Pastatome šiltai. Tuomet sausainių formelėmis išspaudžiame saldainius ir apvoliojame juos kokosų drožlėse.

SALDAINIAI "ROMO RUTULIUKAI"

700g šokolado 250g grietinėlės 8 ml romo 200g kapotų graikinių riešutų 100g kokoso drožlių Šokoladą susmulkinti. Grietinėlę užvirinti ir joje ištirpinti šokoladą. Į ištirpintą šokoladą sudėti riešutus ir supilti romą. Masę atšaldyti šaldytuve. Peiliu dar pasmulkinti kokoso drožles. Iš šokolado masės daromi rutuliukai ir apvoliojami smulkintose kokoso drožlėse. Galima sudėti į krepšelius saldainiams.

Sausainėliai "Mėnesiena "

640g miltų, 200g sviesto arba margarino, 2 kiaušinių, 270g cukraus, 5g druskos, 5g sodos ir 0,15g vanilino. Užminkyti smėlinę tešlą. Ją iškočioti 0.8 cm storio lakštu, patepti kiaušiniu ir išspausti formelėmis apvalių ir pusmėnulio formos sausainėlių. Po to ant apvalių sudėti pusmėnulio formos sausainėlius, papuošti razinomis. Kepti 220C temp. orkaitėje 3-5 min.

Riešutinės lazdelės

250 g persijotų miltų, 250 g sukapotų žemės riešutų, stiklinė cukraus, 2 plakti kiaušiniai, šaukštas pieno, 1 – 2 šaukštai ištirpyto sviesto, ½ šaukštelio druskos Visi produktai sumaišomi (jeigu reikia, galima įberti ir truputį miltų). Iš tešlos iškočiojamas centimetro storio lakštas, kuris supjaustomas 8 x 2 cm dydžio juostelėmis, šios sudedamos į skardą ir 20 […]

SAUSAINIAI SU CINAMONU IR MIGDOLAIS

3 kiaušiniai 250g cukraus 3š. cinamono 65g smulkiai pjaustytos citrinos 100g migdolų pudros 250g miltų 2a.š. kepimo miltelių 100g pusiau perskeltų migdolų 0,5š. gvazdikėlių pudros Į molinį dubenį įmuškite 2 kiaušinius, įberkite cukrų ir 30 s plakite mikseriu, po to berkite cinamoną, gvazdikėlių pudrą, nutarkuotą citrinos geltonajį sluoksnį, migdolų pudrą ir viską gerai sumaišyti. Šaukštas […]

Lazdelės su kmynais

1 stiklinė miltų, 4 šaukštai sviesto, 1 trinys, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštelis kmynų, 1 baltymas, druskos. Ištrinti sviestą, trynį ir grietinę. Pagal skonį įdėti druskos, įmaišyti kmynus ir persijotus miltus. Viską išminkyti ir per naktį palaikyti šaldytuve. kitą dieną tešlą iškočioti, supjaustyti lazdelėmis, patepti išplaktu baltymu ir sudėti ant riebaluotos skardos. kepti karštoje orkaitėje […]

RIEŠUTINĖS LAZDELĖS

250 g persijotų miltų, 250 g sukapotų žemės riešutų, stiklinė cukraus, 2 plakti kiaušiniai, šaukštas pieno, 1 – 2 šaukštai ištirpyto sviesto, ½ šaukštelio druskos Visi produktai sumaišomi (jeigu reikia, galima įberti ir truputį miltų). Iš tešlos iškočiojamas centimetro storio lakštas, kuris supjaustomas 8 x 2 cm dydžio juostelėmis, šios sudedamos į skardą ir 20 […]

Kivių pyragėliai

250 g margarino (sviesto), 4 kiaušiniai, 180 g cukraus, 1 pakelis kepimo miltelių, 375 g miltų, 4 šaukštai pieno, Įdarui: 750 g kivių, 1 pakelis vanilinio pudingo, 50 g cukraus, 1 šaukštas vanilinio cukraus, 200 g grietinėlės, 100 ml baltojo vyno. 1. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais. Miltus kartu su kepimo miltelias persijoti […]

Avižinių dribsnių saldainiai

100 g džiovintų obuolių, 150 g avižinių dribsnių, 200 g cukraus, 100 g bruknių uogienės, 30 g sviesto, šaukštas tirpios kavos. Obuolius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su avižiniais dribsniais, kaitinti maišant, kol dribsniai pagels. Cukrų pakaitinti, kol paruduos, supilti į puodą su obuoliais ir dribsniais. Mąsę kaitinti, maišant įpilti uogienės, suberti kavą. (Vietoj […]