Sausainiai ir saldainiai

Plikytos tešlos spurgos

10 spurgų reikia: 125g sviesto, stiklinės miltų, 4 kiaušinių, 1kg riebalų virimui, 250g riebios grietinėlės, mažo indelio vyšnių uogienės, citrininių melisų, malto cinamono. Užvirkite stiklinę vandens su sviestu. Sudėkite miltus, pakaitinkite visą laiką maišydama. kai tešla nebelips prie puodo sienelių, nukelkite nuo ugnies. Dėkite po vieną kiaušinį ir kiekvieną sykį labai gerai maišykite, kad masė […]

Grietininiai saldainiai

1 stiklinė grietinėlės arba pieno, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštelis sviesto, 1/3 stiklinės kakavos miltelių, cukraus pudros. Viską virti ant silpnos ugnies, kad sutirštėtų. Maišyti. Kai pradės tirštėti, perpilti į didesnį indą. Masei pakankamai sustingus , supjaustyti ir pavolioti cukraus pudroje.

Pertepti vafliai

1 pakelis vaflių lakštų, 250 g pertrintų braškių uogienės. Kremui : 200 g sviesto, 1 stiklinė cukraus, 1 pakelis vanilės cukraus, 2 šaukštai konjako, 1 kiaušinis. Kremui cukrų išsukame su kiaušiniu, supilame pieną ir nuolat maišydami užviriname.Šią masę atšaldome. Sviestą išsukame iki baltumo ir maišydami po šaukštą dedame į atšaldytą masę.Kremą paskaniname vanilės cukrumi ir […]

Obuolių paplotėliai

250g miltų, 125g margarino, kiaušinis, 70g cukraus,truputis druskos, pakelis vanilinio cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, pusės citrinos sulčių, obuolių, marmelado. Iš visų nurodytų produktų užminkyti tešlą ir palikti 1 val. šaltai. Po to iškočioti pusės centimetro storio lakštą ir išpjaustyti formele ar stikline skridinėlius. Jų turi būti lyginis skaičius. Ant vienų uždėti 0,5 cm storio obuolio […]

SALDAINIAI "SVARAINIUKAI"

2 stiklinės svarainių išspaudų 1 stiklinė medaus 2 stiklinės smulkių kokoso drožlių Visus produktus išmaišome. Masė turi pastovėti, kol išbrinks kokosas. Jai sustangrėjus darome mažus saldainiukus ir apibarstome juos kokoso drožlėmis. Šiuos saldainius galima laikyti ilgai, jie padžiūsta ir pasidaro dar skanesni.

Kiaulių ausytės

Reikės: 450g sluoksniuotos tešlos(atšaldytos), 3 šaukštai cukraus, 100g švelniai kartaus šokolado glajaus. Sluoksniuotą tešlą paskirstyti į 10 lakštų ir atšildyti. Po to aptepti vandeniu, apibarstyti cukrumi ir po 5 lakštus sudėti vieną ant kito. Iškočioti ant lentos ir sulankstyti į tris sluoksnius. Sulankstytą tešlą 10min. palaikyti šaldytuve (bus lengviau pjaustyti) ir supjaustyti 1cm storio griežinėliais. […]

Varškės spurgos

6 porcijoms paruošti reikia: 0.5 kg varškės; 4 šaukštai cukraus; 8 šaukštų miltų; 2 kiaušinio trynių; 2-3 kiaušinių arb. šaukštelio kepimo miltelių arba sodos; 1 citrinos žievelė (sutarkuota); 0.5 litro augalinio aliejaus; 1 šaukštas degtinės. Viską sumaišyti, suminkyti ir padaryti nedidelius rutuliukus. Aliejų įpilti į puodą ir pakaitinti. Įpilti šaukštą degtinės (tada spurgos neprisigers aliejaus) […]

DŽIOVINTŲ MORKŲ SALDAINIAI

200 g džiovintų morkų; 300 g razinų be kauliukų; 100 g lazdynų riešutų arba sezamo sėklų; po 0,5 šaukštelio cinamono ir imbiero; 1 citrina; 1 stiklinė pakepintų avižinių dribsnių (kepti be riebalų iki gelsvumo). Riešutus sausoje keptuvėje paskrudiname iki gelsvumo, nuimame žievelę ir sukapojame. Morkas ir razinas nuplauname, sumalame mėsmale, išspaudžiame cirtinos sultis, sudedame prieskonius, […]

Džiovintų morkų saldainiai

200g džiovintų morkų, 300g razinų be kauliukų, 100g lazdyno riešutų arba sezamo sėklų, 0,5 šaukštelio cinamono, 0,5 šaukštelio imbiero, citrina, stiklinė apkepintų avižinių dribsnių. Riešutus sausoje keptuvėje paskrudiname iki gelsvumo, nuimame žievelę ir sukapojame. Morkas ir razinas nuplauname, sumalame mėsmale, išspaudžiame citrinos sultis, sudedame prieskonius, riešutų trupinėlius ir apkepintus dribsnius. Viską gerai išminkome. Į tešlą […]

SŪRIO SAUSAINIUKA

150 g miltų; 150 g kieto fermentinio sūrio (parmezanas); 2 kiaušiniai; druskos; maltų pipirų; miltų virtuvinei lentai pabarstyti; aliejaus sausainiukams akepinti; Iš išsijotų miltų, tarkuoto sūrio, kiaušinių ir prieskonių užminkoma tešla. Iš jos iškočiotas 5 mm storio lakštas supjaustomas nedideliais kvadratėliais arba stačiakampiais. Šie greitai apkepinami aliejuje.