Sriubos

Daržovių sultinys

Jis verdamas panašiu būdu, kaip mėsos ir kaulų sultinys, tik vietoj mėsos imama dvigubai daugiau pakepintų prieskoninių daržovių, būtent, po 100 g 1 asmeniui.Pusę visų prieskoninių daržovių turi sudaryti morkos.Pipirų – 10, lapelių – 1. Verdama 1.5 – 2 val. Išvirus reikia perkošti ir gautą daržovių sultinį vartoti pagrindu kitoms sriuboms.Kai kurioms (balintoms, pertrintoms) sriuboms […]

Braziliška sriuba "CAMARO"

Viščiukas, 250 g ryžių, 2 svogūnai, 5 šaukštai eliejaus, 500 g šaldytų pomidorų, petražolės šaknis, 2 l vandens, citrinos sultys, petražolių, druskos, pipirų. Viščiuką supjaustyti į 4 dalis. Ryžius ir smulkiai supjaustytus svogūnus apkepinti aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį. Paruoštus ryžius sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu, ant viršau sudėti viščiuko gabalėlius, neatšildytus pomidorus […]

Bulvių ir agurkų sriuba

4 porcijoms reikės: 6 bulvių, 2-3 kubelių daržovių ar vištienos sultinio, 3-4 raugintų agurkų, 1/2 šaldytų daržovių, lauro lapelio, druskos, pipirų, stiklinės grietinės, 1-2 šaukštų miltų, petražolių. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite keturiomis stiklinėmis vandens, įdėkite lauro lapelį ir užvirkite. Kai bulvės bus pusiau išvirusios, sudėkite sutinio kubelius ir daržoves, po 5 min. sudėkite […]

Viščiukas su prieskoniniais augalais

Nedidelis viščiukas, ryšulėlis šviežių žalumynų (mėtų, kalendros, baziliko, petražolių, čiobrelių), 1-2 galvutės česnako, 2-3 saliero stiebai, 1 stiklinė baltojo sauso vyno, vištienos prieskonių, pipirų, česnakinės druskos, 2-3 šaukštai aliejaus 1. Viščiuką įtrinkite prieskoniais ir 1-2 val. pamarinuokite. Padėkite ant aliejumi išteptos skardos, prikimškite žalumynų ir kepkite orkaitėje. Kepant įpilkite truputį vandens ir supilkite vyną. Česnaką […]

Bulvienė

6 didelės bulvės 1 didelė morka 1 petražolė 1/2 didelio poro gabalas saliero šaknies 5 stiklinės vandens 1/2 stiklinės grietinėlės (12%) prieskoniai 2 šaukštai sukapotų žalumynų Supilti į puodą vandenį, sudėti nuplautus, išvalytus ir sutarkuotus: morką, petražolę ir salierą, nuvalytą ir smulkiai supjaustytą porą bei nuluptas ir supjaustytas kubeliais bulves. Virti pridengus, kol bulvės suminkštės, […]

INDIŠKA SRIUBA SU RIEŠUTAIS

1 poras; 1 obuolys; 1 bananas; 2 šaukštai sviesto; 0,5 l sultinio; 1/4 šaukštelio kario prieskonių; 50 g kiešju riešutų; malto imbiero; druskos; Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Bananą supjaustyti griežinėliais. Šviesiąją poro dalį supjaustyti griežinėliais, o žalią – siaurais piršto ilgio šiaudeliais. Svieste pakepinti poro žiedelius, obuolį ir pusę banano. Sudėti kario prieskonius, imbierą […]

Grybų sriuba su daržovėmis

200 g šviežių grybų, 1 poras, 1 šaukštas margarino, 1 petražolė arba gabalėlis saliero, 1 morka, gabalas griežčio, truputis šviežių kopūstų, 4 bulvės, 1 l sultinio arba vandens, 1 obuolys arba pomidoras, druskos, krapų arba petražolės lapelių, svogūnų arba laiškinio česnako laiškų, 2 šaukštai grietinės, 1 virtas kiaušinis. Grybus ir prieskonines daržoves supjaustyti šiaudeliais ir […]

KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU MEDUMI

700-800g kalakuto krūtinėlės 200-300 g medaus 1/4 stiklinės balto vyno 100 g lazdynų riešutų 100 g razinų 100 g abrikosų 100 g migdolų drožlių 5 gvazdikėliai 1 šaukštelis cinamono druskos, pipirų. Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, […]

Mėsiška brokolių sriuba

300g brokolių, morka, 1-2 porai, 2-3 pomidorai, 2-3 bulvės, 1/2 saliero, 2-2,5l mėsos sultinio, šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, kiaušinio trynys, petražolių, baziliko, druskos. Porai supjaustomi griežinėliais ir apkepinami svieste. Į verdantį sultinį sudedamos kvadratėliais supjaustytos bulvės, griežinėliais supjaustyta morka. Joms pavirus, sudedami supjaustyti brokoliai, kvadratėliais supjaustytas salieras ir porai. Baigiant virti, sudedami nulupti supjaustyti […]

Norvegiška žuvienė

700g žuvies filė 1 l mėsos sultinio 30g aliejaus 5 bulvės 1 stiklinė sauso baltojo vyno 2 svogūnai 1 poras lauro lapo, druskos skiltelė česnako kvapniųjų pipirų Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kvapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite […]