Tortai ir pyragai

Pikantiškasis "Napoleonas"

1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio, 3 obuolių, 2 svogūnų, 1 šaukšto sviesto, želatinos, raudonųjų serbentų, bruknių ar spanguolių. Tešlą atšildykite, plonai iškočiokite ir dėkite į formą.Formą dėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol įgaus auksinį atspalvį.Supjaustykite stačiakampiais ir pabarstykite tarkuotu sūriu.Ant pusės stačiakampių dėkite nuluptus ir supjaustytus […]

Naminis tinginys ,,Monika,, [pyragas]

Reikės: 150 g sviesto, 3 pakelių sausainių, 1 skardinės kondensuoto pieno, puse pakelio sausos kakavos. Paruošimo būdas: Reikia pasiimti dubenį, sulaužyti sausainius smulkiais gabalėliais. Paimti vieną puodą. Į jį įpilti vandens. Paskui užvirinti vandenį, kad būtų karštas. Reikia pasmulkinti sviestą, jį įdėti į karštą vandenį puode. Sviestas virs kelias minutes. Kondensuotą pieną įpilti įpuodelį. Paskui […]

"Barbė" su baltuoju šokoladu

Jums reikės: 250g aviečių, 4 kiaušinių, 90g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, po 50g kvietinių miltų ir krakmolo, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 5 šaukštų želatinos, 250g baltojo šokolado glajaus, 150g grietinėlės, šaukštelio cukraus pudros. Formą išklokite sviestiniu popieriumi ir jame apibrėžkite du 19 cm skersmenes apskritimus. 2 baltymus suplakite su šaukštu vandens, vaniliniu cukrumi ir […]

MARCIPANINIAI PYRAGĖLIAI IŠ TRAPIOS TEŠLOS SU ALIEJUMI

5 kiaušiniai, 200g cukraus 1 šaukštelis vanilinio cukraus 250ml sojos aliejaus 4 šaukštai pieno, 300g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių 60g maltų migdolų, 1 šaukštas kakavos 1 šaukštelis cinamono 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių 1/4 šaukštelio malto imbiero 20ml tamsaus romo 150g minkštos marcipaninės masės 2 šaukštai abrikosų džemo 200g šokolado glajaus 2 šaukštai kapotų pistacijos […]

TORTAS “PAUKŠČIŲ PIENAS”

9 kiaušinių baltymai 0,5 kg cukraus 9 šaukšteliai želatinos 1 – 2 stiklinės spanguolių 1,5 šaukštelis citrinos rūgšties arba 2 citrinų sultys 0,5 l vandens Želatiną užpilti vandeniu ir brinkinti 40 min, įdėjus 250 g cukraus. Baltymus atšaldyti ir išplakti iki standžių putų. Plakant berti po 1 arbatinį šaukštelį visą likusį cukrų. Po to supilti […]

Obuolių tortas su varške

0,5 kg obuolių, 300g varškės su razinomis, 100g kapotų riešutų, 400g sausainių (iš pakelių ), 4 kiaušinių tryniai, 100g sviesto, 100g cukraus, pusė citrinos, vaflis. Obuolius nulupti, supjaustyti vienodomis skiltelėmis ir apvirinti pasaldintame ir parūgštintame vandenyje. Cukrų, sviestą, trynius gerai išsukti, dėti varškę su razinomis, riešutus, citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, taip pat sutrintus sausainius. […]

Abrikosų pudingas

Dvi po 245g abrikosų skardinės (vaisiai nuvarvinti, palikti 1/3 stiklinės sulčių) 1/4 stiklinės rafinuoto cukraus pudros 2 stiklinės smulkių šviežių baltos duonos džiūvėsėlių 60g tirpinto sviesto Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Formą (20cm) pyragams kepti ištepkite tirpintu sviestu. Į formą sudėkite pusę abrikosų. Apibarstykite puse cukraus pudros ir puse turimų džiūvėsėlių užpilkite pusę stiklinės tirpinto […]

Kepti pyragėliai su cukinijomis

6 porcijoms reikės: 800 g bulvių 300 g miltų 3 kiaušinius 1 cukinijos 200 g šononės 2 svogūnus kmynų, acto, cukraus stiklinės grietinės Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir sumalkyte. Įdėkite miltų, 2 kiaušinius bei druskos. Užmaišykite tešlą, iškočiokite 5 mm storumo blyną ir supjaustykite 10 cm kvadratais. Cukiniją sutarkuokite stambia trintuve. Šoninė supjaustykite kubeliais […]

Riešutų pyragas

4 kiaušiniai, stiklinė šviesaus kukurūzų sirupo, stiklinė skaldytų karijų riešutų, 1/4 stiklinės rudojo cukraus, 2 šaukštai lydyto sviesto arba margarino, šaukštas viskio, šaukštelis vanilės, 1/2 šaukštelio druskos. Pyragui paruošti: 1/3 stiklinės rudojo cukraus, 1,5 stiklinės skaldytų karijų riešutų, 3 šaukštai sviesto arba margarino, 3 šaukštai medaus. Sumaišykime dideliame inde ar dubenyje kiaušinius, sirupą, cukrų, riebalus, […]

Obuolių tortas "Sveikata"

0,5 kg obuolių, truputis romo, cukraus, plaktos grietinėlės, stiklinė pieno, 50g medaus, riešutų, 40g avižinių dribsnių, cinamono. Į verdantį pieną dėti medų, išmaišyti ir užpylus avižinius dribsnius, palikti 1 val. išbrinkti.Po to į dribsnius dėti maltus riešutus bei kitus prieskonius, masę išmaišyti ir ant torto padėklo suformuoti apvalų lakštą. Jį apdėti obuolių skiltelėmis, apibarstyti cukrumi […]