MARCIPANINIAI PYRAGĖLIAI IŠ TRAPIOS TEŠLOS SU ALIEJUMI


5 kiaušiniai, 200g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
250ml sojos aliejaus
4 šaukštai pieno, 300g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
60g maltų migdolų, 1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio malto imbiero
20ml tamsaus romo
150g minkštos marcipaninės masės
2 šaukštai abrikosų džemo
200g šokolado glajaus
2 šaukštai kapotų pistacijos riešutų

Kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki putų. Tada, lėtai pildami, įmaišykite aliejų ir pieną. Miltų, kepimo miltelių ir kakavos mišinį persijokite ir suberkite į kiaušinių ir aliejaus masę. Galiausiai įmaišykite migdolus, romą bei prieskonius. Į riebalais išteptą skardą įklokite sviestinio popieriaus lakštą ir jį taip pat ištepkite aliejumi. Supilę tešlą, išlyginkite viršų. Kepkite 25-30 min. 180C temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje – 2-3 padala). Biskvitą šiek tiek ataušinkite skardoje ir perkelkite ant grotelių. Marcipaninę masę išminkykite ir iškočiokite pyrago dydžio lakštą. Abrikosų džemą praskieskite 1 šaukštu vandens ir maišydami truputį pakaitinkite. Karštą košę užtepkite ant biskvito ir iškart ant viršaus klokite iškočiotą marcipaninę masę. Užtepkite šokolado glajų ir tuoj pat pabarstykite kapotais pistacijos riešutais. Pyragą supjaustyti nedideliais, kvadrato formos gabalėliais.