Tortai ir pyragai

Pyragas su uogiene

1 stiklinė uogienės 2 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė kefyro 2 stiklinės miltų 2 arb. šaukšteliai sodos Kiaušinius išsukame su cukrumi, supilame uogienę, kefyrą, sodą, miltus, viską gerai išplakame. Po to supilame į riebalais išteptą skardą. Kepame orkaitėje 45 min.

Trapus rabarbarų pyragas

Tešlai: 200 g sviesto, 200 g cukraus, 3 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, tarkuota 1 citrinos žievelė, 380 g miltų, 1 pakelis kepimo miltelių. Viršutiniam sluoksniui: 800 g rabarbarų stiebų, 125 g sviesto, 200 g miltų, 150 g cukraus, 25 g maltų migdolų, 1 pakelis vanilinio cukraus, cukraus pudros pabarstymui. 1. Sviestą su cukrumi gerai išsukite, kol […]

"Napoleonos"(Mažylis)

2.5 stiklinės miltų, 250 g margarino, 1/2 stiklinės parūgštinto citrinos sultimis ar rūgštimi vandens. Kremui : 1.5 stiklinės pieno, 1.5 šaukšto krakmolo, 0.5 stiklinės cukraus, 200 g sviesto, 1 arbat. šaukštelis prieskonių(vanilinio cukraus, migdolų arba citrinų esencijos). Ant medinės lentelės 10-15 min. kapojamas margarinas su miltais.Po truputį supilamas parūgštintas vanduo, kol pasidaro minkoma tešla.Išminkius šaldoma […]

Braškių tortas

6 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštelis vanilės esencijos, pusė stiklinės tirpyto sviesto arba margarino, 1 stiklinė persijotų miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių. Pertepimui: 2 stiklinės grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, pusė šaukštelio vanilės, 2 stiklinės pjaustytų braškių. Papuošimui: Braškių, tarkuoto šokolado, 30g tirpyto šokolado. Didesnį indą perplauti karštu vandeniu ir sausai išsluostyti. Jame išplakti kiaušinius […]

AMONIAKO PYRAGAS

6 kiaušiniai 300 g cukraus pudros 300 g miltų šaukštelis valgomojo amoniako pusė pakelio margarino želė: vyšnių ir agrastų arako esencijos Standžiai išplakti baltymus su cukrumi, porcijomis dėti trynius, išmaišytus su amoniaku, miltus ir gerai ištrintą margariną bei supilti arako esenciją. Viską gerai išmaišyti. Tešlą padalyti į tris dalis. Skardą patepti taukais, iškloti taukais pateptu […]

Šokoladinis tortas

350g šokolado, sulaužyto mažais gabaliukais, 375gml grietinės, 175 g cukraus, 100g sviesto, 200g cukraus pudros, 2 didelių kiaušinių, 300g miltų, 3 šaukštų kakavos, 1 šaukštelio sodos, 150g pieniško šokolado,sulaužyto mažais gabaliukais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Puode ištirpdykite 100g šokolado, 150 ml grietinės ir cukraus ant labai lėtos ugnies,visą laiką maišydama. Nukelkite nuo ugnies ir […]

Juodos duonos pyragas

Šluotele išplakti 20 trynių kartu su 400g grūstų migdolų, 1 citrinos žievele, puse muskato riešuto (arba atitinkamu kiekiu cinamono ). Paskui įberti 200g juodos duonos džiūvesėlių. Kepti riebalais išteptoje formoje.

Pyragas su degtinės glaistu

*Tik SUAUGUSIEMS* Jums reikės: Tešlai: 250 g miltų 1/2 stiklinės pieno 30 g mielių 3 šaukštus cukraus 50 g sviesto 2 kiaušinių vanilinio cukraus druskos Punšui: 1/4 stiklinės cukraus 75 ml degtinės 1/2 stiklinės vandens romo arba migdolų aramato 1/2 citrinos sulčių Glaistui: 1/2 stiklinės cukraus 2 šaukštai degtinės romo arba migdolų aramato citrinos sulčių […]

Keptos ananasu skiltelės

Ingridientai: 500 gr ananaso skilteliu 175 gr miltu 2 sauksteliais kepimo milteliu 1 kiausinis, 25 gr cukraus 1 pakelis vanilino cukraus Druska 200 ml pieno Teslas cukraus pudra Paruošimo būdas: Nuvarviname 500 gr ananaso skilteliu arba ispjaustome is sviezio ananaso.175 gr miltu sumaisome su 2 sauksteliais kepimo milteliu, imusame 1 kiausini, iberiame 25 gr cukraus, […]

Obuolių pyragas su karamele

Tešlai reikės: 1 stiklinė miltų, 6 valg. šaukšt. cukraus, 125 g sviesto, 1 kiaušinis, 2 valg. šaukšt. balto sauso vyno, žiupsnelis druskos, žiupsnelis muskato riešuto. Įdarui: 2 kg kietų obuolių, 1 stiklinė cukraus, 1 arbat. šaukš. cinamono, 100 g sviesto. Trapiai tešlai sumaišykite dubenyje miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įmuškite […]