"Napoleonos"(Mažylis)


2.5 stiklinės miltų,
250 g margarino,
1/2 stiklinės parūgštinto citrinos sultimis ar rūgštimi vandens.
Kremui :
1.5 stiklinės pieno,
1.5 šaukšto krakmolo,
0.5 stiklinės cukraus,
200 g sviesto,
1 arbat. šaukštelis prieskonių(vanilinio cukraus, migdolų arba citrinų esencijos).

Ant medinės lentelės 10-15 min. kapojamas margarinas su miltais.Po truputį supilamas parūgštintas vanduo, kol pasidaro minkoma tešla.Išminkius šaldoma apie 1 val. Iškočiojama 7-8 torto lakštai.Prieš kepant skarda ar forma perpilama vandeniu, o lakštai subadomi šakute, kad mažiau deformuotųsi.Lakštai kepa 7-10 min.Iškepti sutepami kremu.Vienas sluoksnis gali būti pertepamas uogiene, trintomis uogomis su cukrumi ar pan.
Kremui krakmolas ištirpinamas 0.5 stiklinės pieno.Likęs pienas užverdamas su cukrumi, maišant po truputį supilamas tirpintas krakmolas.Šildoma 2-3 min.Tirštas kisielius atšaldomas ir sumaišomas su gerai išsuktu sviestu, prieskoniais.
Susluoksniavus tortą, paskutinysis(prastesnės kokybės) lakštas sutrupinamas ir juo puošiamas torto viršus bei šonai.