Tortai ir pyragai

Ypatingas obuolių pyragas

3 kiaušiniai 5 obuoliai puse šaukšto cukraus medaus miltų 120g aliejaus Miltus sumaišyti su kiaušiniais, įdėti cukraus, viską gerai išmaišyti. Įdėti medaus dar kartą išmaišyti, įpilti į formą, 5min palaikyti orkaitėj. Išėmus įdėti obuolius, apipilti aliejum ir vėl dėti į orkaitę. Kepti 30min.

Anglų šokoladinis pyragas

500 g šokolado; 4 šaukštai grietinėlės; 4 šaukštai jogurto; 4 kiaušiniai; 150 g cukraus; 3 šaukštai miltų; 300 g rūgščių uogų(serbentų ar vyšnių); 1/4 šaukštelio druskos; cukraus pudros pyragui pabarstyti; Grietinėlę pašildyti ir joje ištirpinti 400g šokolado. Į šokoladą sudėti trynius, cukrų ir gerai išplakti. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus su druska ir […]

Šokoladinis tortas

6 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, šaukštas sumaltų ruginių sausainių, 100 g trinto šokolado. Glaistui: stiklinė cukraus, baltymas, šaukštas trinto šokolado, citrinos sulčių. Trynius ištriname su cukrumi, įpilame sausainių. Baltymus suplakame, įpilame šokolado, viską sumaišome. Sudedame į sviestuotą formą ir kepame orkaitėje. Paruošiame glaistą: cukrų, baltymą, šokoladą ir citrinos sultis sutriname. Šiuo įdaru aptepame tortą.

Riestė su slyvomis ir aguonomis

12 porcijų reikės: 375 g miltų, 1 pakelis sausų mielių, 4 kiaušinių tryniai, 100 g tirpinto sviesto, 70 g cukraus, 250 ml šilto pieno, 50 g paruoštos marcipaninės masės, 75 g maltų aguonų, 1 arbat. šaukšt. krakmolo, žiupsnelis malto cinamono, žiupsnelis druskos, 750 g slyvų, 3 valg. šaukšt. ištirpintos aviečių želė. 1. Dubenyje sumaišykite miltus, […]

VYNIOTINIS SU ŽELĖ GABALIUKAIS

400 g sausainių 400 g varškės, 400 g kondensuoto pieno, 200 g sviesto, 1 citrina, želė saldainiai arba spalvota želė. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu. Sudėti varškę ir išmaišyti. Želė (saldainius) supjaustyti gabaliukais, citriną sutarkuoti, sausainius sulaužyti ir viską gerai išmaišyti. Gautą masę sudėti į maišelį, suformuoti ir paslėgti. (Formuoti panašiai kaip „Tinginį”).

Tortas “Obuolys”

300 g miltų, 80 g cukraus pudros, 150 g sviesto, 1 kiaušinio trynys, 1 pakelis vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos. Kremui: 4 kiaušiniai, 100 miltinio cukraus, 1 apelsino sultys ir tarkuota žievelė, 1 pakelis vanilinio pudingo, 500 g Rikottos sūrio (tai itališkas grietinėlės sūris). Be to: 500 g obuolių, 100 ml balto desertinio vyno, 100 ml […]

Tortas "Napoleonas"

400 gr. margarino; 500 gr. grietinės; 5 stiklinių miltų. Kremui: 0,5 litro pieno; 300 gr. cukraus; 3 šaukšteliai bulvių krakmolo; kvapų (pvz. romo). Supilti miltus, sutarkuoti per burokėlių tarką margariną ir kapoti tešlą, tol kol beveik neliks palaidų miltų. Po to supilti grietinę (kapojant). Visą masę suspausti (bet nesuminkyti!) ir 0.5 val. palaikyti šaldytuve. Atšaldytą […]

ZEFYRŲ TORTAS

0,5 kg zefyrų 1 l plaktos grietinėlės 3 persikai 4 kiviai 400 g braškių 2 stiklinės graikinių riešutų Riešutus susmulkiname, kivius ir persikus supjaustome skiltelėmis. Ant lėkštės dedame sluoksnį zefyrų, dedame vaisius ir pabarstome smulkintais riešutais, o ant viršaus dedame plaktos grietinėlės. Paskui vėl dedame sluoksnį zefyrų, vaisių ir viską užpilame grietinėle. Puošiama vaisiais.

Pyragas prie kavos

200 g sviesto, 200 g cukraus, 4 kiaušiniai, 200 g miltų, 2 puodeliai stiprios kavos, 50 g romo, kepimo miltelių, grietinėlės, paskrudintų riešutų. Sviestą gerai ištrinti su cukrumi ir sukant įplakti po vieną kiaušinį. Maišant sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais. Labai gerai išmaišyti ir sudėti į sviestuotą formą. Kepti apie val. labaikarštoje orkaitėje. Kai […]

Berlyno varškės keksas

100g cukatų 100g maltų migdolų 200g razinų, 50 ml romo 250g liesos varškės 200g cukraus, 170g sviesto 2 kiaušiniai, 500g miltų tarkuota 1 citrinos žievelė 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 šaukštelis malto kardamono Aptepimui: 150g sviesto Apibarstymui: cukraus pudra Cukatas sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, sviestu […]