Tortas “Obuolys”
300 g miltų,
80 g cukraus pudros,
150 g sviesto,
1 kiaušinio trynys,
1 pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.
Kremui:
4 kiaušiniai,
100 miltinio cukraus,
1 apelsino sultys ir tarkuota žievelė,
1 pakelis vanilinio pudingo,
500 g Rikottos sūrio (tai itališkas grietinėlės sūris).
Be to:
500 g obuolių,
100 ml balto desertinio vyno,
100 ml obuolių sulčių,
2 valg. šaukšt. cukraus,
1 valg. šaukšt. cukraus pudros,
keli lapeliai šviežios mėtos.
1. Į dubenį suberkite miltus, cukraus pudrą, sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vanilinį cukrų. Greitai suminkykite tešlą, suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite į šaldymo kamerą pusvalandžiui.
2. Atvėsusią tešlą išimkite ir iš 2/3 iškočiokite apskritimą ir juo išklokite apvalios kepimo formos dugną. Iš likusios tešlos padarykite volelį, ištieskite jį aplink formos kraštus ir prispauskite šakute prie sienelių.
3. Obuolius nuplaukite, nušluostykite ir perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius. Puode užvirinkite vyną, sumaišytą su obuolių sultimis ir 2 šaukštais cukraus, sudėkite į jį obuolius ir troškinkite maždaug 3 min. Paskui išgriebkite obuolius ir nuvarvinkite.
4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sumaišykite trynius su cukraus pudra, vyno ir obuolių sulčių mišiniu, kuriame virė obuoliai, apelsinų sultimis, apelsino žievele, pudingo milteliais ir Rikottos sūriu. Baltymus išplakite atskirai ir paskui atsargiai sumaišykite su visa mase. Gautą kremą iškrėskite ant tešlos ir išdėliokite obuolių puseles. Kepkite 175° orkaitėje 50 min. Iškepusį pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežios mėtos lapeliais.