Tortas "Napoleonas"


400 gr. margarino;
500 gr. grietinės;
5 stiklinių miltų.
Kremui:
0,5 litro pieno;
300 gr. cukraus;
3 šaukšteliai bulvių krakmolo;
kvapų (pvz. romo).

Supilti miltus, sutarkuoti per burokėlių tarką margariną ir kapoti tešlą, tol kol beveik neliks palaidų miltų. Po to supilti grietinę (kapojant). Visą masę suspausti (bet nesuminkyti!) ir 0.5 val. palaikyti šaldytuve. Atšaldytą tešlą padalinti į 5 ar 6 lygias dalis, iškočioti ant pergamentinio popieriaus, subadyti šakute ir kepti. Į 0.1 litro šaltą pieną supilti bulvių krakmolą ir jį ištirpinti. Likusį 0.4 litro pieną užvirti, sudėti cukrų ir intensyviai maišant pamažu supilti ištirpintą bulvių krakmolą. Gautas kisielius turi būti be jokių gumuliukų, kaip tiršta grietinė. Kisielių atšaldyti iki +40C (truputį šiltas). Pastaba: Labai svarbu, kad nebūtų per šaltas, nes kitaip kremas nesigaus. Taip pat svarbu, kad nebūtų per karštas, nes tada išsilydys sviestas. Su mikseriu išsukti sviestą ir toliau sukant, po truputį supilti atšaldytą kisielių. Vieną iškeptą blyną sutrupinti, likusius – pertepti kremu. Vieną sluoksnį galima pertepti rūgščia uogiene. Torto viršų aptepti kremu ir užberti trupiniais. Jokiu būdu neslėgti. Tortą, prieš valgant, būtina bent 4-6 val. palaikyti šaldytuve