Užkandžiai

Karšti sumuštiniai su daržovėmis

4-6 riekės baltos duonos arba ragaišio, 20 g sviesto arba margarino, 200-250 g daržovių (morkų, pupelių, žirnelių, žiedinių kopūstų ir t.t.), 20 g sviesto, 2 arbat. šaukšteliai miltų, 1/2-1 stiklinė pieno arba grietinėlės, 4-6 maži maltiniai(muštinukai) arba 4-6 kiaušiniai, 1 pomidoras, krapų, druskos, vandens. Duona apkepinama.Daržovės išverdamos nedideliame pasūdyto vandens kiekyje.Galima imti vienos arba kelių […]

Obuoliai su šparaginėmis pupelėmis

0,5 kg obuolių, 1kg šparaginių pupelių, 1kg bulvių, 50g sviesto, svogūnas, truputis druskos, cukraus. Neprinokusias pupelių ankštis nuvalyti (pašalinti šonines siūles, nupjauti galus ) ir troškinti, įpylus truputį vandens. Pupelėms pusiau suminkštėjus, dėti ruoželiais supjaustytas bulves, nuluptus bei skiltelėmis supjaustytus obuolius ir svieste pakepintą iki gelsvumo svogūną. Baigiant troškinti, įberti druskos ir cukraus.

Sumuštiniai su lašiša

1 batonas, 100 g sviesto, 100 g koncervuotos susmulkintos lašišos aliejuje, 4 virtų kiaušinių tryniai, truputis petražolių papuošimui. Batoną suraikome 0.5-0.7 mm storio riekelėmis.Iš jų formele arba taure išspaudžiame rutuliukus, juos patepame sviestu.Ant vienos apskritimo dalies užtepame susmulkintos lašišos , o ant kitos – susmulkintų trynių.Puošiame petražolėmis.

Duona su kepintais svogūnais

100g lašinukų, kelios riekelės duonos, 2-3 svogūnai, pipirų,kmynų, druskos. Lašinukus supjuastyti plonais pailgais gabaliukais, pakepinti apvartant abi puses. Paskui sudėti nuluptus svogūnus, supjaustytus žiedais, pipirus ir kmynus, ant viršaus uždėti duoną. Pakepinti ant lengvos ugnies apvartant abi puses, pabarstyti pagal skonį druska. Duoną sudėti į lėkštę ir ant kiekvienos riekutės uždėti po lašinukų gabalėlį ir […]

Kiaušiniai pomidoruose

3 kiaušiniai, 6 pomidorai, 2/3 stiklinės majonezo, 1 sauja salotų lapų, 0.5 šaukšto sviesto. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti skersai pusiau laužytų pjūvių, kad baltymas sudarytų lyg vainiklapius.Trynius išimti, pertrinti per rėtį, sumaišyti su išsuktu sviestu ir pripildyti baltymų puseles, o jas įstatyti į pomidorus.Kad kiaušiniai laikytųsi pomidoruose, juos reikia įpjauti nedidelėmis skiltelėmis.Taip paruoštus kiaušinius […]

Šventinė užkandėlė

8 porcijos: Tau reikės: 4 apvaliu meksikietišku paplotėlių, 2valgomųjų šaukštų lydyto sūrio, 2 valgomųjų saukštų majonezo, 1 keptos viščiuko krutinėles, 100g salotų, 1 pomidoro, 1 agurko. Daryk taip: 1.Paplotėlius perpjauk pusiau.Gavai 8 pusmėnulius. Sumaišyk lydytą sūrį su majonezu ir lygiu sluoksniu užtepk ant paplotėlių. 2.Iš kiekvieno pusmėnulio suvyniok po krepšelį. 3.Dubenyje išmaišyk nuplautas smulkiai supjaustytas […]

SUMUŠTINIAI SU AVOKADA

1 avokados vaisius 6 riekės duonos 1 mažas pomidoras 4 skiltelės česnako 1 šaukštas majonezo 2 šaukštai aliejaus Citrinos sulčių Pipirų, druskos pagal skonį Duonos riekės lengvai paskrūdinti aliejuje ant silpnos ugnies. Avokados vaisių perpjauti pusiau, išimti kaulą ir išskobti minkštimą. Kad avokados vaisius nepajuoduotų, pašlakstyti citrinos sultimis ir sutrinti. Į avokados vaisių sudėti smulkiai […]

Dvigubi sausainių sumuštiniai su džemu

100 g sausainių, 2 valg. šaukštai džemo, 1 valg. šaukštas išgliaudytų riešutų, (1 valg. šaukštas plaktos grietinėlės arba varškės). Tarp sausainių dedamas storas džemo sluoksnis.Į džemą galima įdėti kapotų riešutų arba įvairių rūšių sausainių trupinių.Ant padėklo sudėti sausainiai puošiami plakta grietinėle arba ištrinta varške.

Karšti sumuštiniai su morkomis

4-6 riekės duonos, 20 g margarino, 250 g morkų, 10 g sviesto, 2 arbat. šaukšteliai miltų, 1/2 stiklinės pieno arba grietinėlės, 50 g sūrio, truputis vandens, druskos, muškato riešuto, (kiaušinių, pomidorų). Baltos duonos arba ragaišio riekeles apkepiname iš abiejų pusių.Juostelėmis supjaustytos morkos patroškinamos svieste ir nedideliame vandens kiekyje, įdedama miltų ir pieno, pagardinama druska ir […]

AVOKADOS SU KREVETĖMIS

1 avokada truputį citrinos sulčių grietinės krapų Sveiką avokadą perpjauti pusiau, išspausti citrinos sultis ant perpjautos avokados, dėti tirštesnes grietinės ant perpjautų avokados puselių. Po to dedamos atšildytos krevetės, pabarstoma krapu. Ypatingai skanu užsigerti raudonu sausu vynu.