Užkandžiai

ĮDARYTI BAKLAŽANAI

1kg baklažanų 2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių 20g riebalų 2 šaukštai supjaustytų juodų alyvuogių 250g grybų 3 šaukštai grietinės 1 skiltelė česnako 1 kiaušinis 20g maltų džiūvėsėlių druskos, pipirų pagal skonį Šviežius baklažanus nuplauname, nulupame, perpjauname išilgai. Išimame minkštimą, supjaustome. Grybus nuplauname, nupjauname dalį kotelių, supjaustome plonomis juostelėmis, susmulkiname česnako skiltelę. Grybus, česnaką iškepame riebaluose […]

Karšti sumuštiniai su kepenine dešra ir pomidorų padažu

4-6 riekėsc ruginės duonos, 200 g kepeninės dešros, 3-4 valg. šaukštai pomidorų tyrės, 2 kiaušiniai, 1 valg. šaukštas tarkuotų džiūvėsių, 1 valg. šaukštas margarino. Margarinas užtepamas ant duonos arba ištirpinamas ir sumaišomas su kitais produktais.Kepeninė dešra sumaigoma šakute ir sumaišoma su pomidorų tyre, nevirtais kiaušiniais ir tarkuotais džiūvėsiais.Masė užtepama ant duonos, sumuštiniai sudedami į skardą […]

Karšti sumuštiniai su faršu

4-6 riekės juodos duonos, 20 g taukų arba margarino, 150-200 g faršo, 1 arbat. šaukštelis krakmolo, 3 valg. šaukštai grietinės, 1 valg. šaukštas vandens, 1 valg. šaukštas virtų burokėlių, 1 svogūnas, 1/4 rauginto agurko, druskos, pipirų, taukų arba aliejaus, (krienų), (4-6 kiaušiniai), (grybų). Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, […]

Sumuštiniai su sūriu

(1 porcija) Grilyje kepti sumuštiniai 100 g gryno jautienos faršo druskos šviežiai maltų pipirų 1 svogūnas 1 šaukštelis kondensuoto pieno 25 g sūrio (griežinėlis) Faršas lengvai ir greitai sumaišomas su druska, smulkiai supjaustytais svogūnais. Kas mėgsta, gali įdėti kondensuoto pieno. Formuojamas plokščias bifšteksas. Šis „kepsnys” dedamas į grilį ant grotelių ir kepamas apie 2-3 minutes. […]

Gilyje keptos dešrelės

Gilyje keptos dešrelės dešrelės (šviežios arba konservuotos) apelsino skiltelės lašinių gabalėliai 1 žalia paprikos ankštis maži kieti pomidorai (Pomidorai) žiedais supjaustyti svogūnai 1 mažas kornišonas aliejus Iešmai sutepami aliejumi, ant jų suveriami visi minėti priedai. Iešmai dedami į grilį ir viskas kepama, kol iškepa ir spirga. Šie dešrelių šašlykėliai – tai tik akstinas jums. Prie […]

Sumuštiniai su kumpiu

4 riekelės forminės duonos, 50 g sviesto, 200 g kumpio, 1 agurkas. Duonos riekeles užtepame sviestu.Kumpį ir agurką supjaustome mažais kubeliais.Duonos riekeles apibarstome kumpiu ir agurku.Puošiame petražolės šakelėmis.

Sūrio ir duonos iešmeliai

Ilgas (prancūziškas) batonas (250g ), 3 česnako skiltelės, pluoštelis petražolių lapelių, po 2 mairūnų bei rozmarinų šakeles, 2 šaukštai sviesto, 350g fermentinio sūrio, žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių, salotų lapų. Batoną ir sūrį supjaustyti vienodo dydžiokubeliais. Česnakus sugrūsti. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, apskrudinti batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėti česnakus, suberti […]

Lietuviškas sūris su virtais kiaušiniais

800g saldžios varškės, 2 šaukštai medaus, 4 kietai virti kiaušiniai, 2 šaukštai kmynų, 1 stiklinė grietinės, druskos . Varškę gerai išminkyti, paskui įpilti grietinės, suberti išvirtus nusausintus kmynus, sudėti medų, truputį druskos, dar kartą gerai išminkyti. Į sudrėkintą sūrmaišį dėti truputį paruoštos sūrio masės, į vidurį įspausti kiaušinius, vėl dėti sūrio masės ir vėl kiaušinius. […]

Apkepta lašiša su sūriu

150 g lašišos filė 50 g svogūnų aliejaus 30 g fermentinio sūrio 50 g grietinės sviesto šauktas miltų prieskonių Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į porcinę keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių). Patiekti […]

URALIETIŠKAI ĮDARYTI POMIDORAI

200g kvietinės duonos 200g virtos mėsos 600g pomidorų 80g svogūnų 4 skiltelės česnako 60g kiaulės taukų 75g pomidorų sulčių petražolių lapelių, krapų druskos, pipirų Išmirkytą ir nuspaustą duoną permalti mėsmale. Virtą mėsą taip pat sumalti. Sudėti smulkiai kapotus žaluminus, taukuose pakepintus svogūnus, smulkintą česnaką, sultis, prieskonius. Viską išmaišyti. Pomidorų vidų išskobti šaukšteliu. Įdarą sudėti į […]