Karšti sumuštiniai su kepenine dešra ir pomidorų padažu
4-6 riekėsc ruginės duonos,
200 g kepeninės dešros,
3-4 valg. šaukštai pomidorų tyrės,
2 kiaušiniai,
1 valg. šaukštas tarkuotų džiūvėsių,
1 valg. šaukštas margarino.
Margarinas užtepamas ant duonos arba ištirpinamas ir sumaišomas su kitais produktais.Kepeninė dešra sumaigoma šakute ir sumaišoma su pomidorų tyre, nevirtais kiaušiniais ir tarkuotais džiūvėsiais.Masė užtepama ant duonos, sumuštiniai sudedami į skardą ir kepami karštoje orkaitėje tol, kol sumuštiniai truputį paruduos, o kiaušiniai sukeps.Kumpį arba dešrą galima pakeisti rūkyta žuvimi, šaltu kepsniu, virta mėsa, kepta arba virta žuvimi.