Lietuviškas sūris su virtais kiaušiniais
800g saldžios varškės,
2 šaukštai medaus,
4 kietai virti kiaušiniai,
2 šaukštai kmynų,
1 stiklinė grietinės, druskos .
Varškę gerai išminkyti, paskui įpilti grietinės, suberti išvirtus nusausintus kmynus, sudėti medų, truputį druskos, dar kartą gerai išminkyti. Į sudrėkintą sūrmaišį dėti truputį paruoštos sūrio masės, į vidurį įspausti kiaušinius, vėl dėti sūrio masės ir vėl kiaušinius. Surmaišį užrišti ir parai paslėgti. Išimtą iš surmaišio sūrį dėti ant lentutės ir pjaustyti aštriu peiliu.
Prie tokio sūrio su virtais kiaušiniais tinka kaimiška kava, močiutės plikyta duonelė, kastinis, kaimiškas sviestas.