Bulvių salotos
4 sūdytos strimėlės,
750 g su lupenomis išvirtų bulvių,
2 stambūs svogūnai,
250 g rūkytos mėsos(nugarinės arba virto rūkyto kumpio),
maltų pipirų,
200 g tirštos grietinėlės arba grietinės,
4 valgomieji šaukštai acto,
4 valgomieji šaukštai cukraus,
garstyčių miltelių pagal skonį,
ketvirtis arbatinio šaukštelio druskos.
Sūdytas strimeles valandą pamirkyti labai šaltame vandenyje arba vandens ir pieno mišinyje.Smulkiai supjaustyti svogūną.Šaltas virtas bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais.Mėsą ir strimėlių filė supjaustyti nedideliais, plonais, vienodo dydžio gabalėliais.Visus šiuos komponentus sumaišyti.
Grietinėlę gerai išplakti mikseriu.Acte ištirpinti cukrų, garstyčių miltelius, druską ir šiuo skysčiu užpilti salotas.Ant viršaus uždėti kaupą plaktos grietinėlės ir salotas iškart dėti į šaldytuvą, kur palaikyti ne mažiau kaip dvi valandas, ir tiekti į stalą.Išvardytų produktų užtenka 8 porcijoms.