Bulvių salotos su grybais
Recepto autorius: Saldu sūru
Bulvių salotos – paprastas ir sotus patiekalas. Maisto derinimo šalininkai, žinoma, paprieštaraus, bet man bulvės tinka ir su mėsa, ir su žuvimi, ir su grybais. Bulves šįkart suderinau su grybais. Kaip ir turi būti, salotose nėra jokių gyvulinės kilmės riebalų, o salotas galima valgyti tiek vienas, tiek ir derinant su kokia silkute. P.S. salotas dar galima praturtinti lengvai pakeptos šalto rūkymo šoninės gabaliukais.
Dviems alkaniems valgytojams reikės:
- 5 vidutinio dydžio bulvių, virtų su lupena
- 15-20 nedidelių pievagrybių (su miško grybais būtų dar skaniau)
- pusė raudonojo svogūno
- 1-2 nedideli marinuoti agurkai
- aliejaus grybams kepti
- padažui
- 3 v.š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 v.š. baltojo vyno acto
- druskos
- juodųjų pipirų
Grybus supjaustome griežinėliais ir apkepame iš abiejų pusių aliejuje (nepridėkite grybų keliomis eilėmis į keptuvę, geriau kepkite kelis kartus), ataušiname. Tuo tarpu, nulupame bulves, jas ir agurkus supjaustome griežinėliais, o svogūnus – plonomis riekelėmis. Grybus, bulves, agurkus ir svogūnus sudedame į dubenį, sumaišome padažą, užpilame juo salotas ir lengvai permaišome.