Burokėlių ir salierų salotos
120 g virtų burokėlių,
85 g rūgščių obuolių,
100g salierų šaknies,
60 g salierų stiebų,
4 kietai virti kiaušiniai,
120 g salotų lapų,
140 g majonezo,
druskos, pipirų.
Burokėlius supjaustome kubeliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Saliero šaknį nuvalome, supjaustome kaip ir obuolius ir 2-3 min. užpilame verdančiu vandeniu. Susmulkiname salierų stiebus bei 2 kiaušinius. Kitus 2 kiaušinius supjaustome skiltelėmis ir paliekame salotoms papuošti. Stambiais kvadratėliais supjaustome salotas. Paruoštus produktus sumaišome, įberiame prieskonių, įdedame majonezą ir atsargiai išmaišome. Papuošiame kiaušinių skiltelėmis bei petražolėmis