Burokėlių salotos su aliejumi ir silke
1l smulkiai tarkuotų burokėlių,
1 stiklinė aliejaus,
2 svogūnai,
pipirų, 2-3 silkės,
cukraus, citrinos rūgšties,
druskos,1 kiaušinis, žalumynų.
Silkę išvalyti, nulupti, išimti kaulus ir 2 val. pamirkyti citrinos rūgšties tirpale. Paskui supjaustyti rėželiais. Į burokėlius sudėti silkes, aliejuje patroškintus smulkiai supjaustytus svogūnus, pipirus, druską, cukrų, citrinos rūgštį, išmaišyti. Viską sudėti į salotinę ir puošti žalumynais bei kietai virtu kiaušiniu. Vietoj citrinos rūgšties galima dėti stambiai tarkuotų antaninių obuolių. Kiekviena šeimininkė gamina pagal savo skonį.