Cezario salotos su triušienos gabaliukais

Cezario salotos su triušienos gabaliukais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Cezario salotas mes įpratę valgyti su kepta vištiena arba tiesiog be mėsos, aš gi šiandien norėjau pabandyti kitokį variantą ir patiekiau su keptais triušienos gabaliukais. Šios salotos mano vienos iš mėgstamiausių, niekada neatsibosta! Jas puikiai galima pasiimti į mokyklą, universitetą ar darbą, tiesiog padažą pilkite jau prieš pat valgant.

2 porcijoms reikės:

  • Iceberg salotų
  • 40-50 g tarkuoto Džiūgo
  • česnakinės duonos skrebučių  (perku jau paruoštus)
  • 200 g triušienos mėsos juostelių (aš nauduojau Lapino puotos)
  • 1-2 skiltelių česnako
  • druskos, pipirų
  • žiupsnelio džiovinto čiobrelio
  • žiupsnelio baziliko
  • 1 a.š. raudonojo kario

Padažui:

  • 3 a.š. gero majonezo (mano mylimiausias Kėdainių be konservantų)
  • 1 a.š. Dižono garstyčių
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. sojos padažo
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 1/2 a.š. agavos sirupo arba medaus
  • 1/2 v.š. vandens
  • 1/2 skiltelės česnako

Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome, paliekame pasimarinuoti apie 15-30 min. Kepame ant didelės ugnies 4-5 min iš kiekvienos pusės. Salotų lapus suplėšome, beriame tarkuotą Džiūgą, dedame česnakinius duonos skrebučius. Mėsą supjaustome mažesniais gabaliukais, dedame ant salotų ir pilame padažo. Skanaus!!!


Cezario salotos su triušienos gabaliukais

Cezario salotos su triušienos gabaliukais