Cezario salotos


Jums reikės:
4 kietai virtų kiaušinių, 150g kumpio, salotų gūžės, indelio šparagų, keleto konservuotų agurkų, šaukšto kaparių, keleto šaukštų natūralaus jogurto, svogūno laiškų, 2 trynių, 1/2 stiklinės aliejaus, garstyčių, citrinos sulčių, druskos, pipirų, cukraus.

Trynius gerai sumaišykite su 2 šaukšteliais garstyčių ir citrinos sultimis. Maišykite pildama aliejų- iš pradžių po lašelį, o paskui plona srovele. Majonezą pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi.Įdėkite į šaldytuvą.
Salotas susmulkinkite. Šparagus nusunkite ir supjaustykite gabalais. Kiaušinius supjaustykite ketvertukais. Svogūno laiškus susmulkinkite. Kaparius sukapokite. Kumpį supjaustykite juostelėmis, o agurkus- kubeliais. Į salotinę dėkite salotas, ant jos – šparagus ir kiaušinius. Užberkite kumpio, pabarstykite agurkais, kapariais ir svogūno laiškais. Majonezą pagardinkite jogurtu ir užpilkite jį ant salotų.