Itališkos salotos
Jums reikės:
200g „ciabata” duonos, supjaustytos kubeliais,
4 pomidorų, supjaustytų skiltelėmis,
1/2 agurko, supjaustyto gabaliukais,
2 supjaustytų saliero šakelių,
4 kupinų šaukštų juodųjų alyvuogių,
2 šaukštų kaparėlių,
2 šaukštų stambiai sukapotų bazilikų,
1 mažo susmulkinto raudonojo svogūno,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų raudonojo vyno acto.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Suberkite duoną į kepimo formą ir kepkite orkaitėje 10 min., kol įgaus auksinį atspalvį. Visus likusius komponentus sudėkite į didelį dubenį ir pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite duoną ir gerai viską sumaišykite . Bent 20 min. palaikykite prieš patiekdama į stalą.