Kriaušių salotos "Gardumėlis"
4-6 didesnės kriaušės, 50 g razinų, 4 šaukštai vyšnių (galima ir kitokio) sirupo.
Vaniliniam padažui: 0,5 l pieno, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, 1 arbat. šaukštelis kvietinių miltų, 1/4 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus.
Kiaušinių tryniai gerai ištrinami su cukrumi (iki pabąla), suberiami sijoti miltai. Į mišinį, intensyviai maišant, po truputį supilamas karštas virintas pienas. Maišant kaitinama ant silpnos ugnies, kol pradeda tirštėti. Tada perkošiama, pridedama vanilinio cukraus, išmaišoma ir atvėsinama.
Nuplautos kriaušės perpjaunamos į 4 dalis ir, išėmus sėklides, supjaustomos nedidelėmis skiltelėmis. jos sudedamos į dubenį kartu su mirkytomis razinomis ir užpilamos vaniliniu padažu. Viskas gerai išmaišoma.
Kriaušių salotos patiekiamos į stalą salotinukėse, užpylus šaukštu vyšnių sirupo.