Marinuotų slyvų salotos


1 l slyvų,
2-2.5 stiklinės vandens,
2 stiklinės cukraus,
0.5 citrinos žievelės,
3 gvazdikėliai,
1/4 lazdelės cinamono,
acto.

Vandenį su cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir citrinos žievele (jei jos yra) 10 min pavirinti.Baigiant virti pridėti acto, kad būtų pakankamai rūgštu, ir atvėsinti.
Sveikas neprinokusias slyvas nuplauti, sudėti į stiklainį, užpilti virtu atvėsintu marinatu, užrišti ir 2-3 dienas palaikyti.Duodant į stalą, slyvas sudėti į indą ir užpilti marinatu, kad jas pusiau apsemtų.
Taip sutaisius didesnį slyvų kiekį galima išlaikyti per žiemą.Kad nepelytų ir actas neišgaruotų, paviršių užpilti 0.5 cm storio aliejaus sluoksniu.Laikyti užrišus pergamentiniu popierium ir uždengus dangčiu.