Morkų tarkainė


I. 1 stiklinė smulkiai tarkuotų morkų,
1 morka,1 rūgštus obuolys,
3-4 nedidelės česnako skiltelės,
2 šaukštai grietinės ar rūgusio pieno,
1 virtas kiaušinis,
truputis krapų.

Morkas, stambiai sutarkuotą obuolį ir smulkiai supjaustytą česnaką sumaišyti, užpilti grietinės ar rūgusio pieno, užberti smulkiai pjaustytų krapų. Morkų tarkainę puošti morkų žvaigždutėmis ir įvairiai figuriniai pjaustytu ar kapotu kiaušiniu. Morkų tarkainė tinka prie paukštienos, jautienos , žuvų patiekalų. Ji gali būti duodama pavakariams, valgoma su juoda duona. galima morkas tarkuoti ir stambiai, tada morkų tarkainė kitaip atrodys.

II. 0,5-1l smulkiai tarkuotų morkų,
2 šaukštai smulkiai tarkuotų česnakų,
3-4 šaukštai grietinės,
žiupsnelis druskos,
3-4 mėtų lapeliai.

Morkas ir česnaką sumaišyti dubenyje ir sudėti į salotinę.Ant viršaus užpilti grietinę arba rūgusį pieną, užbarstyti druskos , smulkiai supjaustytų mėtų. Labiausiai tinka prie žuvies ir maltos mėsos patiekalų.