Pilno grūdo makaronų salotos su parūkytomis antienos lazdelėmis

Pilno grūdo makaronų salotos su parūkytomis antienos lazdelėmis

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Sočios, puikiai tinkančios savaitgalio pasilepinimui, salotos. Makaronus visada stengiuosi rinktis pilno grūdo, jie turi daug skaidulinių medžiagų ir mažiau kenkia figūrai, kas manau, ypač  mums moterims, labai aktualu 🙂 Antienos parūkytas lazdeles ragavau pirmą kartą ir likau maloniai nustebinta, nes kiek esu ragavus parūkytų dešrelių, man jos buvo riebokos, todėl jų visada atsisakydavau, bet šias, manau, tikrai dar pirksiu ne kartą 🙂

3 asmenims reikės:

  • 150-200 g pilno grūdo makaronų (svoris nevirtų)
  • 150 g „KITCHEN me“ karštai rūkytų antienos mėsos „lazdelių“
  • 8-10 vyšninių pomidoriukų
  • saujos žalių/juodų alyvuogių
  • svogūnų laiškų
  • petražolių
  • 1-2 žiupsnelių čili dribsnių

Padažui:

  • balazaminio acto kremo arba padažą galima pasidaryti patiems:
  • 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. balzaminio acto
  • žiupsnelio druskos ir pipirų


Pilno grūdo makaronų salotos su parūkytomis antienos lazdelėmis

Pilno grūdo makaronų salotos su parūkytomis antienos lazdelėmis

Pilno grūdo makaronų salotos su parūkytomis antienos lazdelėmis