Salotos su apelsinais


7 apelsinų,
8 pomidorų,
2 cikorijų,
1 raudonojo svogūno,
1 šaukštelio cukraus,
3 šaukštų aliejaus,
200g kremo pavidalo varškės,
petražolių.

Nulupkite 6 apelsinus ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat supjaustykite pomidorus. Keletą gražiausių cikorijos lapelių atidėkite, kitus smulkiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Išspauskite vieno apelsino sultis, sutrinkite su druska, pipirais ir cukrumi, įpilkite aliejaus. 4 lėkštėse sudėkite ratu apelsinų griežinėlius pakaitomis su pomidorais. Papuoškite paliktais cikorijos lapais. Pabarstykite svogūno griežinėliais ir užpilkite paruoštu padažu. Iš varškės šaukšteliu suformuokite „lašus” ir apvoliokite juos susmulkintose petražolėse. Sudėkite ant salotų.