Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis

Recepto autorius: Saldu sūru
Geriausi vasaros patiekalai yra greit pagaminami, lengvi ir spalvingi. Mano nuomone, ilgai gaišti prie viryklės mūsų trumpą vasarą yra tikra nuodėmė. O ir valgyti geriausia lauko terasoje, kieme, sodelyje, miške prie upės ar ant suoliuko parke.
Šias gaivias vidurvasario salotas pagaminau per 15 minučių. Ir vakarieniavome savo balkone, lyjant smarkiam vasariškam lietui.
2 salotų mėgėjams reikės:
- 3 persikų/nektarinų
- šviežio ožkos sūrio
- didelės saujos baziliko lapelių arba rukolos
- pundelio mėgstamų salotų
- saujos uogų (mėlynių, šilauogių, aviečių)
- kelių šaukštų kepintų riešutų ar sėklų
Padažui:
- 4 v.š. aliejaus
- 1 v.š. balzaminio acto (jei norite intensyvesnio skonio, pilkite daugiau acto)
- 1 a.š. medaus
- druskos, pipirų pagal skonį
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (grilio funkcija). Susimaišome padažą iš skirtų produktų.
Persikus/nektarinus perpjauname pusiau, išimame kauliuką, patepame padažu ir sudėję ant grotelių, kepame apie 10 min. (po grotelėmis padėkite skardą, kad neprilašėtų). Iškepusius kaulavaisius paliekame pravėsti. Į lėkštes paskirstome nuplautas salotas ir bazilikus/rukolą, užpilame pusę padažo. Sudedame persikus/nektarinus, ožkos sūrį, beriame uogas ir skrudintus riešutus, sėklas. Užpilame likusiu padažu. Valgome su šviežia balta duona.
Skanaus ir džiaukimės vasara visais įmanomais būdais!