Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis

Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis

Recepto autorius: Saldu sūru

Geriausi vasaros patiekalai yra greit pagaminami, lengvi ir spalvingi. Mano nuomone, ilgai gaišti prie viryklės mūsų trumpą vasarą yra tikra nuodėmė. O ir valgyti geriausia lauko terasoje, kieme, sodelyje, miške prie upės ar ant suoliuko parke.

Šias gaivias vidurvasario salotas pagaminau per 15 minučių. Ir vakarieniavome savo balkone, lyjant smarkiam vasariškam lietui.

2 salotų mėgėjams reikės:

  • 3 persikų/nektarinų
  • šviežio ožkos sūrio
  • didelės saujos baziliko lapelių arba rukolos
  • pundelio mėgstamų salotų
  • saujos uogų (mėlynių, šilauogių, aviečių)
  • kelių šaukštų kepintų riešutų ar sėklų

Padažui:

  • 4 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. balzaminio acto (jei norite intensyvesnio skonio, pilkite daugiau acto)
  • 1 a.š. medaus
  • druskos, pipirų pagal skonį

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (grilio funkcija). Susimaišome padažą iš skirtų produktų.

Persikus/nektarinus perpjauname pusiau, išimame kauliuką, patepame padažu ir sudėję ant grotelių, kepame apie 10 min. (po grotelėmis padėkite skardą, kad neprilašėtų). Iškepusius kaulavaisius paliekame pravėsti. Į lėkštes paskirstome nuplautas salotas ir bazilikus/rukolą, užpilame pusę padažo. Sudedame persikus/nektarinus, ožkos sūrį, beriame uogas ir skrudintus riešutus, sėklas. Užpilame likusiu padažu. Valgome su šviežia balta duona.

Skanaus ir džiaukimės vasara visais įmanomais būdais!
Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis
Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis