Salotos su vynuogėmis ir avokadu

Recepto autorius: Dalios svetainė
Gaivios, vasariškos salotos su vynuogėmis, avokadu ir graikiniais riešutais.
Salotoms su vynuogėmis ir avokadu reikės:
- pusės avokado
- 100 g žaliųjų besėklių vynuogių
- pundelio gražgarsčių
- 5 sveikų graikinių riešutų
Užpilui reikės:
- 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 a.š. baltojo vyno acto
- citrinos sulčių
Avokadą nulupam, supjaustom mažais kubeliais ir apšlakstom citrinų sultimis, kad neparuduotų.
Gražgarstes nuplaunam ir nusausinam.
Nuplautas ir nusausintas vynuoges perpjaunam pusiau (jei labai mažos, tada pjaustyt nebūtina).
Graikinius riešutus (ėmiau saują riešutų be kevalų) išlupam ir stambiai sukapojam (aš dar juos apskrudinau keptuvėje, kad būtų traškesni).
Užpilui dubenėlyje išmaišome alyvuogių aliejų, actą ir garstyčias.
Į salotinę sudedame gražgarstes, avokadą, riešutus ir vynuoges. Apšlakstome užpilu, viską išmaišome ir iškart patiekiame. Skanaus 🙂
Recepto šaltinis: žurnalas „Приготовь“ Nr. 5, 2012 m.