Valdorfo salotos: improvizacija

Valdorfo salotos: improvizacija

Recepto autorius: Saldu sūru

Pietūs. Kas kompanijoje? Ponas Valdorfas, tik truputį pagerintas, su vištiena – mano 2012 m. pradžios hitas. Naujai atradau šias salotas, šiemet ant stalo jos jau gal kokį penktą kartą.
Ką sako istorija apie Valdorfo salotas – ogi jas sumąstė Valdorfo viešbutyje (JAV) dirbęs virėjas vardu Oskaras. Originalioms salotoms pagaminti reiks tik saliero, obuolio, graikinių riešutų (kai kurie šaltiniai teigia, kad jų nereikia) ir majonezo. Kai sudėtinės dalys tik kelios,  visada atsiranda vietos improvizacijai, ką sėkmingai iki šiol ir daro įvairūs restoranų, kavinių ir namų šefai.
Man jos labiausiai patinka su vištienos krūtinėle. Šįkart dar užbarsčiau ir įvairių sėklų (linų sėmenų, moliūgų, saulėgrąžų) – reikalo nepagadino.
Kai lėkštėje kartu atsiduria sultingi, gaivūs salierai ir obuoliai, skaniai traška riešutai ir sėklos, o vištiena suteikia sotumo – valgai ir dar kartą galvoji, kad paprasti dalykai yra patys geriausi ;), ar ne taip?

Dviems nedidelėms porcijoms reikės:
pusės  vištienos krūtinėlės, keptos pagal mėgstamą receptą
3 saliero stiebų
1 nedidelio obuolio
saujelės graikinių riešutų
2 v.š. įvairių sėklų mišinio
Padažui
3 v.š. majonezo
0,5 a.š. garstyčių
1 a.š. citrinos sulčių
juodųjų pipirų, druskos
Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis, saliero stiebus – riekelėmis, vištieną – norimo dydžio gabalėliais. Suplakame padažą. Visus produktus sumaišome dubenyje ir užpilame pagamintu padažu.
Skanių akimirkų!
Valdorfo salotos: improvizacija