Vėžių uodegėlių salotos


1 kiaušinio trynys;
1/4 stiklinės raudonojo vyno acto;
šaukštelis druskos;
3 šaukštai garstyčių;
2 stiklinės alyvų aliejaus;
1/2 raudono svogūno, smulkinto;
2 svogūnai smulkinti;
1/2 smulkintos raudonos paprikos;
tiek pat žalios paprikos;
baltųjų pipirų;

Kiaušinio trynį, actą, druską ir garstyčias suplakti. Po truputį pilti aliejų, toliau plakant. Padažą sumaišyti su smulkintomis daržovėmis, paskaninti pipirais.
Kiaušinį, pieną, pipirus, druską, česnaką sumaišyti. Gilią keptuvę įkaitinti. Vėžių uodegėles sudėti į pieno mišinį. Apvolioti miltuose su prieskoniais, nukratyti miltus, jei jų per daug, ir kepti 3 min. Nusausinti uodegėles nuo per didelio riebalų kiekio ir sumaišyti su daržovėmis bei padažu