Žaliavalgiška „Baltoji mišrainė”

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Senai norėjau išbandyti žaliavalgiškus receptus, bet vis kažkaip neprisiruošdavau, viename iš žurnalų Nr. „Žmonės” aptikau šią mišrainę, todėl senai knietėjo ją išbandyti 🙂 Juo pasidalino Raw 42 įkūrėja Gražina, ačiū jai labai už šį receptą. Mišrainė tikrai nuostabaus skonio, o majonezas mane tiesiog pakerėjo! Ji puikiai gali pakeisti tracidinę ir kiek pabodusią baltąją mišrainę ant vaišių stalo 🙂 Savo facebook’o puslapyje Jelenos virtuvė rašiau, kad nuo šiol bandysiu dalintis sveikesniais receptais ir atradymais. Juk nuo to ką mes valgome, priklauso mūsų visų savijautą! Nebūtinai reikia būti žaliavalgiu ar vegetaru, kad valgyt tokį maistą, beje mano vyrui visavalgiui ši mišrainė irgi labai patiko 🙂
Taigi šiai mišrainei reikės:
šaldytų žirnelių, morkų, raugintų agurkų, šviežių agurkų, cukinijų, porų, krapų, svogūnų laiškų, citrinos sulčių, žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų, šaukštų česnakinio majonezo. Česnakinis majonezas; saulėgrąžų aliejaus apie 3 šaukštus a.š.maltų garstyčių, anakardžių riešutų, 2 skiltelės česnako, a.š druskos, a.š. citrinos sulčių, a.š.ciberžolių.
Paruošimas:
žirnelius atšildyti šiltu vandeniu. Morkas tarkuojamos šiaudeliais-marinuojamos trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu.Raugintus agurkus ir šviežius agurkus,cukiniją, svogūnus pjaustome kubeliais. Porus smulkiname pusžiedžiais, smulkiname krapus.Visus ingridientus sumaišome su majonezu. Česnakinį majonezą ruošiame:
visus komponentus sumalame blenderiu. Jei masė per skysta-dėkite daugiau anakardžių riešutų. majonezą galima laikyti šaldytuve iki dviejų parų.
Skanaus!