Biscotti su anyžiais ir pistacijomis

Biscotti su anyžiais ir pistacijomis

Recepto autorius: Dalios svetainė

Mėgstu anyžius ir įvairius patiekalus su jais, todėl šie biskočiai iškart sugundė. Patiko viskas: ir aromatas, ir subtilus skonis, ir saikingas saldumas. Adaptuota pagal Sherry Yard receptą. Labai rekomenduoju saikingai saldžių skanėstų mylėtojams ir tiems, kas nesibaido anyžių 😉

Anyžiniams biskočiams reikės:

  • 150 g miltų
  • 2 v.š. minkšto sviesto
  • 60 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1 1/2 a.š. anyžių sėklų (maltų)
  • 1 v.š. šviežių citrinų sulčių
  • 1 1/2 a.š. romo
  • 2 v.š. Marsala vyno
  • 30 g pistacijų (be kevalų)

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Ant didelės kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Išsijojame miltus, į juos suberiame kepimo miltelius ir druską.
Dideliame dubeny mikseriu maždaug 5 min. plakame sviestą, cukrų ir maltas anyžiaus sėklas. Įmušame kiaušinį ir dar minutę plakame. Supilame šviežiai spaustas citrinos sultis su romu ir viską išmaišome/išplakame.
Per tris kartus į plakinį suberiame miltų mišinį, palaipsniui supilame Marsala vyną (aš įpyliau brendžio). Suberiame smulkintas pistacijas ir viską gerai išmaišome. Tešla gaunasi ypač lipni.
Formuojant biskočius geriau nepilti daugiau nei nurodyta miltų, kad iškepę jie nebūtų pernelyg kieti. Verčiau sušlapinam rankas šaltu vandeniu ir greitu judesiu ištraukiam tešlą iš dubens. Dedame ant paruoštos kepimo skardos. Vėl sušlapinam rankas (arba patogią plastikinę/guminę mentelę) ir suformuojam pailgą kepaliuką.
Šaunam į įkaitintą orkaitę (vidurinę lentyną) ir kepam 20 min. Apsukam kepimo skardą ir dar kepame 10-15 min., kol kepaliukas pakils ir šiek tiek parusvės. Dėl visa ko į kepaliuko vidurį įsmeigiam medinį krapšuką ir patikrinam, ar neapsivelia tešla.
Ištrauktą kepaliuką truputį atvėsiname ant grotelių. Orkaitės temperatūrą sumažiname ligi 160 °C. Rantytu (duonai skirtu) peiliu supjaustome kepaliuką maždaug pusantro centimetro storio riekutėmis ir suguldome jas šonais ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepame 12 min. Apsukame skardą į kitą pusę, apverčiame biskočius ant kito šono ir kepame dar 12 min., kol sukietės ir gražiai apskrus. Iškepusius atvėsiname ant grotelių. Skanaus 🙂

Recepto šaltinis: Baking Obsession
Biscotti su anyžiais ir pistacijomis