Malūnėliai
20 malūnėlių reikės
450 g miltų,
100 ml pieno,
2 šaukštai cukraus,
1 kiaušinio trynys,
20 g šviežių mielių,
žiupsnelis druskos,
125 g šalto sviesto,
500 g abrikosų,
½ stiklinės cukraus pudros.
Iš miltų, mielių, cukraus, pieno, kiaušinio trynio, druskos ir 50 g riebalų suminkoma mielinė tešla. Iškočiojamas stačiakampis lakštas. Likęs sviestas supjaustomas į 8 gabalėlius. 4 iš jų sudedami ant lakšto vidurio ir užklojami vienu lakšto kraštu. Ant jo sudedami likę gabalėliai, uždengiami kitu lakšto kraštu. Gerai suspaudžiama ir vėl iškočiojamas stačiakampis tešlos lakštas.
Tešla suvyniojama į plėvelę ir 30 min. laikoma šaltai. Paskui dar du kartus kočiojama ir po 30 min. laikoma šaltai. Tešla plonai iškočiojama ir supjaustoma maždaug 10 cm dydžio keturkampiais. Kiekvienas kampas įpjaunamas apie 3 cm. Ant vidurio uždedamas abrikosas be kauliuko (gali būti ir konservuotas). Kas antras tešlos kampas užlenkiamas į vidurį ir prispaudžiamas. Iš likusios tešlos išpjaunami skrituliukai ir užspaudžiami ant pyragėlio vidurio.
Malūnėliai kepami maždaug 25 minutes vidutinio karštumo orkaitėje. Tik iškepti pabarstomi išsijota cukraus pudra.