Minkšti imbieriniai sausainiai

Minkšti imbieriniai sausainiai

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Niekada neturėjau vieno to pačio pačiausio imbierinių sausainių recepto. Šitas vienas iš realių pretendentų juo tapti. Sausainiai minkšti (jei juos darai storesnius) arba kieti ir traškūs (jei juos darai plonesnius), todėl įtiksi kiekvieno skoniui.

Pastabos:

  • Originaliame recepte nurodoma naudoti melasą. Aš jos artimiausioje parduotuvėje neradau, o ieškoti neturėjau kada, todėl naudojau paprastą auksaspalvį sirupą. Manau, jį galima keisti ir medumi, bet man būtų gaila tiek medaus naudoti sausainiams.
  • Man labai įtartinai pasirodė actas sausainių tešlai… Bijojau, kad jausis skonis, bet nieko panašaus, todėl, jei ir jūs turite tokių baimių, vykite jas šalin.
  • Jei norite minkštų sausainių, tešlą kočiokite storiau – apie pusės cm, jei norite traškių – kočiokite ploniau (tuomet kepkite trumpiau – apie 7 min)

Privalumai: galima daryti ir minkštus, ir traškius sausainius – kokių kam reikia; puikus būdas fantazijai pasireikšti.
Trūkumai: iš šio kiekio gaunasi labai jau daug sausainių, bet tešlą galima užšaldyti.
Kam patiktų: visiems, tikintiems Kalėdų stebuklais.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (kokioms 4 skardoms sausainių):

  • 225 g minkšto sviesto
  • 200 g cukraus (dėjau 100 g rudojo ir 100 g baltojo)
  • 1 kiaušinio
  • 340 g auksaspalvio sirupo (geriausiai tiktų melasa)
  • 2 v.š. baltojo acto
  • 630 g miltų
  • 1,5 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. malto imbiero
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. maltų gvazdikėlių

Papuošimui:
aš naudojau pirktinį glajų tūbelėse – juo labai patogu ant sausainių paišyti vaikams;
pati puošiau cukraus mase (taip pat pirktine)

Gaminimas:
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, supilkite sirupą ir actą. Išmaišykite. Sudėkite miltus sumaišytus su soda, druska ir prieskoniais. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmę iškočiokite tokio storio, kokio norite sausainių, spauskite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsintus sausainius puoškite glajumi (aš puošiau pirktiniais glajais).
Receptas paimtas iš čia:

Minkšti imbieriniai sausainiai