Spurgos su geltonu kremu


Jums reikės:
125g sviesto,
stiklinė miltų,
4 kiaušinių,
1 kg riebalų virimui,

Įdarui:
stiklinės pieno,
žiupsnelio šafrano,
1/2 stiklinės persikų sulčių,
1 kupino šaukšto krakmolo,
4 trynių,
100g medaus,
šviežių vaisių.

Užvirkite stiklinę vandens su sviestu. Suberkite miltus ir kaitinkite maišydama. Kai tešla atlips nuo puodo sienelių, nukelkite nuo ugnies. Įmuškite kiaušinius, visą laiką maišydama tešlą. Puode įkaitinkite riebalus. Prikimškite tešla konditerinį švirkštą ir išspauskite į riebalus apvalias spurgeles (jos turi iš karto padvigubėti).Iš vienos pusės apvirusias spurgas apverskite ir virkite toliau.Išvirusias spurgas sudėkite ant popierinio rankšluostėlio. Kai atvės, perpjaukite perpus.
Paruoškite kremą:
Piene išmirkykite šafraną. Užvirkite ir nukoškite.Persikų sultis sumaišykite su miltais ir pamažu pilkite į karštą pieną, visą laiką plakdama šluostele. Leiskite ataušti, sumaišykite su tryniais ir medumi. Paskui ant garų plakite 10 mon. Leiskite kremui ataušti. Sukimškite į konditerinį švirkštą ir spauskite ant spurgų puselių. Papuoškite vaisiais ir uždenkite kita spurgos pusele.