Vyšnių desertas su grietinėlės sūrio kremu ir sausainiais

Vyšnių desertas su grietinėlės sūrio kremu ir sausainiais

Recepto autorius: Dalios svetainė

Vyšnių desertas iš vos kelių produktų, kuriam paruošti nereikia nei orkaitės, nei elektrinių prietaisų. Puikiai tinka šventėms, nes patiekiant porcijomis, pvz., taurėse ar stiklinaitėse, labai patogu, gražu ir gana sotu.  Išbandžiau ne vieną variaciją ir skaniausias, mano nuomone, derinys yra toks: nesaldinti viso grūdo miltų arba avižiniai sausainiai (pvz., su sezamų sėklomis), grietinėlės sūrio ir kondensuoto pieno kremas, ir šviežios, niekaip neapdorotos vyšnios. Manau, kad vyšnių tikrai nereikia gadinti papildomu cukrumi ar kaitinti sirupe, nes kremas pakankamai saldus ir uogų rūgštelė jį tobulai atsveria. Sausainiai gali būti ir saldūs, tada reikės mažiau kondensuoto pieno kremui. Paprasta, greita ir baisiai skanu!

Vyšnių desertui (6 porcijos x 135 ml) reikės:

  • 100 g sausainių
  • 125 g grietinėlės sūrio (pvz., Philadelphia)
  • 1/3 – 1/2 skardinės saldinto kondensuoto pieno
  • poros saujų vyšnių

Sausainius sudedam į porą polietileninių maišelių arba švarų rankšluostį ir ranka arba mėsos muštuku ar kočėlu sutrinam iki trupinių. Sudedam į dubenėlį.
Grietinėlės sūrį (kambario temperatūros) labai gerai išmaišom su saldintu kondensuotu pienu, kurio pilame pagal skonį ir norimą kremo konsistenciją.
Vyšnias nuplaunam, perpjaunam pusiau, išimam kauliukus.
Į turimus indelius/taures/stiklinaites sluoksniais dedame po keletą šaukštų trupintų sausainių, kremo ir paskaniname vyšnių puselėmis. Skanaus 🙂

Idėja iš The Pioneer Woman
Vyšnių desertas su grietinėlės sūrio kremu ir sausainiais
Vyšnių desertas su grietinėlės sūrio kremu ir sausainiais