Agurkienė su krapais


1kg agurkų,
šaukštelis šviežių rozmarinų,
0,5l daržovių sultinio,
2 šaukšteliai citrinos sulčių,
druskos, baltųjų pipirų,
150g grietinės,
6 šaukštai smulkintų krapų.

2 agurkus atidedame į šalį. Visi kiti agurkai plonai nulupami, perpjaunami išilgai pusiau, šaukšteliu išskobiamos sėklos ir tada susmulkinami maždaug 2 cm dydžio kubeliais.Kubeliai apibarstomi rozmarinu, tada suberiami į puodą su daržovių sultiniu ir uždengus, 20 min. paverdami ant mažos ugnies. Atidėti agurkai nuplaunami, nušluostomi, nulupami ir stambiai sutarkuojami. Tarkuoti agurkai apšlakstomi citrinos sultimis, pabarstomi druska, pipirais ir sukrečiami į bebaigiančią virti sriubą. Sudedama grietinė ir gerai išmaišoma.
Sriuba paduodama, apibarsčius smulkintais krapais.