Baltųjų pupelių sriuba


200 g baltųjų pupelių,
1,5 l šalto virinto vandens,
bulvė, morka, svogūnas,
žalia ir raudona saldžiosios paprikos,
2 pomidorai, 100 g lašinių,
petražolių, pipirų,
paprikos, druskos.

Pupelės nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, užpilamos šaltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 val. Išbrinkusios pupelės užvirinamos tame pačiame vandenyje ir nugriebiamos putos. Žalumynų ryšulėlis kruopščiai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas į puodą su pupelėmis. Uždengus dangčiu, verdama apie valandą. Bulvė ir morka nuskutamos, svogūnas nulupamas ir viskas supjaustoma kubeliais. Saldžioji paprika, išėmus sėklas ir pertvaras, supjaustoma šiaudeliais. Viso smulkintos daržovės suberiamos į puodą su pupelėmis. Sriuba dar 15 min. paverdama, o paskui pagardinama prieskoniais. Pomidorai nuplikomi, nulupami, susmulkinami kubeliais ir sudedami į sriubą. Lašinukai susmulkinami, pakepinami sausoje keptuvėje ir sudedami į sriubą.