Barščiai
600 g jautienos su kaulais,
1 burokėlis,
1/4 gūžės kopūstų,
1.5 morkos,
0.5 petražolės,
1/4 poro,
1/4 saliero,
10 pipirų,
1 lapelis,
1 svogūnas,
1 šaukštas cukraus,
3 pomidorai arba 2 šaukštai pomidorų košės,
1 šaukštas sviesto,
3 šaukštai grietinės,
1 šaukštas acto,
2 šaukšteliai miltų,
žalių petražolių,
3 – 3.5 l vandens.
Iš mėsos ir prieskoninių daržovių išvirti sultinį.Burokėlius, morkas, kopūstus nuvalius supjaustyti kvadratėliais.Į atskirą indą sudėti supjaustytus burokėlius, užpilti truputį sultinio, riebalų, acto, pomidorų košės, uždengti indą ir pamaišant patroškinti.Po to sudėti supjaustytas paspirgintas morkas, petražoles ir dar patroškinti, kol visos daržovės bus minkštos.
Ištroškinus pridėti cukraus.
Į perkoštą sultinį sudėti pjaustytus šviežius kopūstus, pipirus, lauro lapą, pavirinti 10 min. Tada sudėti ištroškintus burokėlius ir dar kiek laiko pavirinti.Miltus svieste paspirginti, atskiesti sultiniu ir supilti į sriubą.
Jei į šią sriubą dedami rauginti kopūstai, tai juos reikia ištroškinti atskirame inde ir į sriubą dėti kartu su burokėliais.
Į šią sriubą galima dėti bulvių.Jos dedamos, kai švieži kopūstai paverda 5 min.Jei vietoj pomidorų košės vartojami pomidorai, tai jie dedami pjaustyti gabalėliais sriubai baigiant virti kartu su pipirais ir lauro lapeliais.
Duodant sriubą į stalą, į lėkštę įdėti virtos gabalėliais supjaustytos mėsos, grietinės ir pjaustytų petražolių lapelių.